Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се водят действия

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се водят действия
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за открития живак в Перник

Под управлението на Районна прокуратура – Перник се водят дейности по следствие за осъществено общоопасно закононарушение - ръководство на рискови боклуци не по открития в закона ред в складово помещение в гр. Перник.

Досъдебното произвеждане е формирано на 22.04.2024 година по отношение на постъпили материали от осъществена взаимна инспекция от органите на ДАНС и ОД на Министерство на вътрешните работи – Перник.

Незабавно е бил образуван екип от трима наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Перник, като към сегашния миг следствието се прави от екип следователи от Националната следствена работа.

След събрани задоволително доказателства в наказателно-процесуалното качество на обвинени са привлечени две лица. Предстои да им бъдат предявени обвинявания за отчуждаване на отровни субстанции – железен живак с висока непорочност (99,99%), в складовото помещение в гр. Перник.

Понастоящем екипът от следователи продължава да прави дейности по следствието и други процесуални дейности, в това число и на терен.

С оглед спецификата и характера на предмета на следствието Районна прокуратура – Перник неотложно потърси подпомагане от окръжния прокурор в гр. Перник, Държавна организация „ Национална сигурност “, Областната дирекцията на Министерство на вътрешните работи - Перник и кмета на Община – Перник. Предприети са дейности за обезопасяване и запечатване на склада, в които са се съхранявали отровни и рискови субстанции, открито е местонахождението на отчасти изнесените такива и е открито уместно място за съхранението им. Изцяло е предотвратена опцията от осъществяване на дейности, които биха заплашили здравето и живота на жителите на гр. Перник или замърсяването на околната среда, оповестиха от прокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР