Георги ПетрушевПовод да се обърна към тази тема е развихрилата

...
Георги ПетрушевПовод да се обърна към тази тема е развихрилата
Коментари Харесай

За престъпленията на комунистическия режим

Георги Петрушев

Повод да се обърна към тази тематика е развихрилата се напоследък истерична акция с присъединяване на Министерството на образованието и науката за наличието на учебниците по история за Х клас на междинните общообразователни учебни заведения. Спомняте ли си, че същото министерство през 1992 година публично даде инструкции на учителите по история да не натъртват изключително на Ботев, Левски и Раковски, тъй като били неблагонадеждни във времето си, съвсем разбойници? Да не приказваме, че петвековното турско иго бе наречено " наличие ". По едно време имаше напъни да не се приказва за величието на наши владетели като Кан Тервел, тъй като унищожил 200-хилядна арабска армия, която другояче окупирала Константинопол за да унищожи християнството и да продължи завоевателския си марш към Западна Европа. И още - да не се написа и приказва за славната роля на българските манастири, вследствие на които сме оживели като етнос, като православни християни.

В последните години в учебниците по история бе вкаран урок, в който новите апологети на историческата просвета в България вкараха термина " комунистически режим " в интервала след Втората международна война до 1989 година и го оповестиха за незаконен. Понеже българският парламент одобри закон с такова наличие.

Изучавал съм доста задълбочено комунистическата идеология, проповядвана ми от академични преподаватели и от

исторически писания на велики философи

като " Комунистически манифест ", " Капиталът ", трудовете на Ленин и на други изтъкнати европейски създатели. Смея да настоявам и мога умерено и без усложнение да потвърдя, че комунистическата идеология на никое място по света не бе приложена в деяние. Така че, в случай че в някои страни е имало незаконни действия на управленци и извращения върху правата на индивида, върху равноправието при използването на конституция и закони, никога не съм склонен да се трансферира виновността за тях върху самата комунистическа идеология. Така както виновността за Инквизицията не може да се трансферира върху християнството.

Апологетите на комунистическото обучение споделят, че е пристигнало време, когато от хилядолетната човешка история би трябвало да се отстранен неравноправието сред мъжа и дамата, употребата на болшинството от трудещите се и неимоверното обогатяване на единици, разпалването на войни сред обособени страни с единствена цел да влязат в приложимост и да се харчат оръжията, създадени от разнообразни фабриканти, да се спре тяхното обогатяване за сметка на гибелта и унищожаването на милиони хора по света.

Приемам комунистическата идеология като надграждане, като

допълнение към християнството

През 45-годишния интервал от края на Втората международна война до 1990 година в България цареше безусловно пълноправие сред половете, пълноправие сред хората от разнообразни етноси и вероизповедания. Всички имаха право на гратис обучение и опазване на здравето, право на труд съгласно с притежаваната подготовка. В страната ни се построиха стотици съвременни промишлени предприятия, които произвеждаха продукция с най-различно предопределение, задоволяваща вътрешния пазар и забележителна част се изнасяше за близки и далечни страни в Западна Европа, Япония и Съветския съюз. От това се увеличаваха парите на страната, които по-късно се разпределяха несъизмеримо по-справедливо, в сравнение с в този момент. Извършено бе сполучливо окрупняване на селското стопанство, което разреши цялостна машинизация на най-трудоемките процеси и внедряване на поливно земеделие. През този интервал селското стопанство у нас представляваше 56% от стопанската система на страната, изцяло задоволяваше потребностите на вътрешния пазар от хранителни артикули и от първични материали за потребностите на леката преработваща индустрия.

Престъпни действия на обособени лица, облечени в управленческа власт, в България е имало, само че те никога и с никакви претекстове и учредения

не могат да се дефинират като комунистически

Не беше ли незаконен царският капиталистически режим, чието държавно управление вкара България в три войни при започване на XX век, остави бойците на фронта без облекло, без храна и въоръжение, финансовите средства от бюджета на страната бяха разграбени от буржоазната върхушка, крепко стиснала властта? Затова през септември 1918 година бойците напуснаха фронта и потеглиха да търсят отговор за незаконните действия на ръководещите и персонално от Фердинанд. Те бяха пресрещнати във Владайския пролом от разквартируваните в София немски войскови елементи и юнкерите от военното учебно заведение. Владайската река потече кървава, десетки млади български мъже починаха.

Не бяха ли незаконен акт кървавият прелом отпред с кръволока Александър Цанков на 9 юни 1923 година, законно определеният министър-председател Александър Стамболийски бе погубен като животно в родното му село Славовица? Без съд и присъда починаха десетки прогресивно мислещи българи. В отговор на тези незаконни, аморални и човеконенавистнически действия от страна на открилата се власт народът от села и паланки, въоръжен с брадви, кирки и лопати, се подвигна на протест против буржоазната клика през септември 1923 година Събитието влезе в историята като първото в света антифашистко въстание. То бе обречено на крах. Загинаха хиляди патриоти - в името на един по-справедлив, обществен свят.

Организираният от фашистките управници атентат в храм " Св. Неделя " през 1925 година имаше за цел да се откри мотив за кървава кавга с всичко прогресивно мислещо и непонасящо репресиите на открилата се фашистка тирания - години, известни като " Белия гнет ". В къси периоди бяха избити без съд и присъда стотици български интелектуалци като Гео Милев, Йосиф Хербст, Христо Ясенов, Христо Хролев с псевдоним " Графа ", десетки избити по софийските улици. Това не беше ли незаконен режим?

Не беше ли незаконен режимът след 1939 година, по времето на който бяха отрязани 14 хиляди партизански и яташки глави и набучени на колове? Техните главорези се снимаха с тях и стотици фотоси с отрязаните глави на колове се съхраняват някъде в Държавния списък, тъй като те служеха като доказателство за огромната заслуга на фашистките прислужници и палачи, които получаваха за всяка отрязана глава по 50 хиляди лв. от държавния бюджет!

Знае ли това днешният началник на архивите

на държавната организация, като е тръгнал да прави описи на " жертвите на комунизма "?

Питам министъра на образованието и науката по какъв начин са разказани в учебниците по история тези години като история на България? Какво ще научат младежите за този интервал и по какъв начин може да се дефинират тези режими с изключение на като ПРЕСТЪПНИ, фашистки, човеконенавистни? Затова след свалянето на фашисткото държавно управление в България работи Народен съд. Като отмъщение, поискано прочее от нас от победителките във войната против Хитлер - Съюз на съветските социалистически републики, Англия и Съединени американски щати! Защото България тогава беше победена хитлеристка страна! Защо мълчите за това?

Като човек, живял в три политически столетия от актуалната история на България и натрупал задоволително богат житейски, публичен и политически опит, насочвам предизвестие към днешните клакьори, угодници и поддръжници на едноличното пагубно ръководство на България, реализирано от министър-председателя Бойко Борисов, че колелото на историята се върти. И наближава часът, в който още веднъж ще има Народен съд и ще потърси най-строга отговорност от вас, които съсипахте българската съвременна индустрия, докарахте селското стопанство до състояние да взе участие с 5% в стопанската система на България, а народът ни - да яде плодове и зеленчуци, докарани от всевъзможни близки и далечни страни.

Това, че със закон комунистическият режим в България бе избран за незаконен, е смехотворно и обидно за българските гласоподаватели - данъкоплатци. Европейският съюз се произнесе, че не може парламенти да се произнасят за историята! У нас стана непрекъсната процедура Народното събрание един ден да приема закон, който на другия ден го променя, а на третия ден по разпореждане на премиера го анулира.

Впрочем за производството на бракувана продукция не се заплаща. Нашите депутати, макар че създават огромен отпадък, на всеки три месеца си индексират заплатите и нехаят за мизерията, в която тънат пенсионерите; не помниха от кое място дойдоха; не помниха за " Приказка за стълбата " от Христо Смирненски, която напълно неслучайно им раздаде проф. Огнян Герджиков.

Вярващите християни са уверени, че Бог бави, само че не не помни!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР