Георги Младенов е живата легенда на баскетболния Левски. Дал е

...
Георги Младенов е живата легенда на баскетболния Левски. Дал е
Коментари Харесай

Георги Младенов ексклузивно пред БЛИЦ: Болно ми е! Дадох 35 години от живота си за Левски, а една жена се отнася просташки с мен

Георги Младенов е живата легенда на баскетболния Левски. Дал е повече от 35 години от живота си за синия клуб. Поради едни или други аргументи Георги не е в родния си Левски. БЛИЦ към този момент осведоми, че емблематичният №12 има предпочитание да се върне, като даже е намерил сериозен спонсор за детско-юношеската школа. Ето какво обаче се случва и какво е получил като отговори от шефката на клуба Юлия Боянова. Георги Младенов приказва извънредно пред БЛИЦ:

-Господин Младенов, каква е истината за възможното ви завръщане в Левски?
-Истината е, че още презди 3 месеца имах осведомителен диалог. Говорих с човек, който е спонсор на Левски-Раковски и е в Управителния съвет, оказва помощ с пари на футбола. Живеем доста близо, познаваме се повече от 20 години. Един ден той ми сподели – като се сетя баскетбол, се сещам за теб. Мога да давам едни пари, само че единствено за подрастващи. Женски и мъжки тимове не ме интересуват. Но ти да си там. След това приказвах по-сериозно с госпожа Юлия Боянова. Тя ми сподели, да, ще проведем диалог с индивида. Благодарение на Бранимира Цветанова направихме среща, в която спонсорът разгласи и парите. Те са 300 хиляди лв. за 5 години. В тези пари не влизат парите, които влизат от тотото - това са чисти пари.

-Какво изиска спонсорът?
-Той зададе един въпрос на Юлия Боянова - попита я, бихте ли споделили какъв е бюджетът ви. И тя внезапно все да се суети и сподели – ами, би трябвало да ревизира. Това ми звучи несериозно. Ако си президент на един клуб от 15 години и не знаеш бюджета си?! След това тя попита спонсора - кой сте вие? Човекът се ядоса и сподели – тогава желая Георги Младенов да е президент. От тогава мина много време, в което организирах още един рзаговор с нея, тя сподели, че федерацията я бави, че не може да дефинира бюджета на клуба. Отново несериозно. Какво общо има федерацията с установяване на бюджета на Левски? Говорих с Георги Глушков, който ми сподели, че федерацията няма безусловно нищо общо с бюджета на клуба. Мина още време, когато тя ми се обади и сподели – скърбя, само че УС на Обединени спортни клубове Левски и УС на баскетболния клуб са срещу влизането на непознати хора в баскетболния клуб. В Управителния съвет на Общо събрание на колегиите има хора, които толкоз са дали в спорта, колкото ние като се съберем, не можем да създадем и 1/10 от техния принос. Говорих с Нешка Робева, със Сашо Томов. Защото те са в УС на Обединени спортни клубове и съгласно думите на Юлия Боянова те са взели решение аз да не оказвам помощ на Левски и да не се върна. Това се оказа цялостна неистина. Всички хора, с които приказвах, споделиха, че моето име не е споменавано. Искам да видя кой е този състезателен клуб и Управителен съвет, който ще откаже финансова помощ. И кой е този Управителен съвет на клуб, който да откаже на човек, дал 35 години от живота си за Левски, да се върне вкъщи. Да нося пари и да се каже – не, не го желаеме. После прочетох, че в Левски желаят да влязат хора със съмнителна известност!!!

-Съмняват се във вас и във вашия човек? Всъщност, кой е той?
-Ако моята известност на човек, дал 35 години от живота си на Левски, е съмнителна… Нямам повече коментар по това нещо. След като се случиха историите с банката Левски е в делириум. Ето, в този момент пристигам, обезпечавам пари, ще оказа помощ на треньорите, ще оказа помощ и на клуба да има обикновено битие. Не Иван Гогов да търси пари от познати и другари за ремонт на залата. В края на краищата считам, че тук се крие нещо по-дълбоко, само че не желая да атакувам и упреквам без да имам зад тила си доказателства. Почнаха да се плетат истории, че Тити Папазов стои зад мен. Да, аз съм му кум и това го знае цяла България. И какво да направя? На 2 януари съм се върнал от чужбина и до момента съм без работа. Ако е имало нещо сред нас, дали нямаше да си намеря работа. Аз не съм юрист на Тити Папазов. Ние имаме връзки, които са били доста положителни, в този момент леко са се разсъхнали. Ние сме обаче хора, които са работили дружно. Когато нещата бяха добре, Тити Папазов донесе на Левски над 10-12 милиона лв.. И тогава беше добър, нали?! Сега ме свързват с него и внезапно някой търси под вола теле, тъй като виждат зад тила ми сянката на Тити. Питате ме кой е спонсорът. Казва се Георги Календеров. Дали има нещо общо с Тити Папазов? Не, няма. Той единктвено дава парите на Левски-Раковски, тъй като внукът му играе там. Аз не виждам нищо неприятно в това да се случат нещата и Левски да се върне на мястото, на което е. Защото виждаме, че Левски и ЦСКА замират лека бавно.

-Да не би опасенията на Юлия Боянова да са, че желаете да отнемете поста й?
-Аз не желая на никого да взема поста, въпреки че през 2002 година се случи противоположното. Тогава Юлия Боянова както ми сподели, че ще бъда президент на Левски, на идващия ден ме смениха. Само че имам един въпрос – в случай че някой не си прави работата и не прави това, с което се занимава, да върви нагоре, какво би трябвало да стане? Няма незаминими хора. Рано или късно някой отнякъде си потегля. Аз не желая и доста ме заболява, когато някой се съмнява в моята известност на човек, който е дал 35 години на Левски. Преди два дни ми се обади Бранимира Цветанова и ми сподели – Жоро, за какво приказваш, че аз съм срещу да се върнеш в Левски. Аз не съм говорила такова нещо. Оказва се, че Юлия Боянова вкарва и на президента на Общо събрание на колегиите Левски думи в устата. В края на краищата пристигам да оказа помощ на клуба. И в този момент внезапно моята известност е съмнителна. Защо? Защото желае да прикрие нещо и се отнесе с мен доста дебелашки. Не мога да схвана какво става. Защо ме отблъскват аз да оказа помощ? Да, тя ми предложи да бъда изпълнителен шеф, основен управител или основен треньор. Госпожо Боянова, съгласете се обаче, че не може да донеса 300 хиляди лв. и в един миг след два месеца да ме уволните. Аз този мач съм го играл 2002 година. В края на краищата моята сигурност и на индивида, който дава парите, съм аз. Аз доста елементарно може да се обърна от Левски, само че ми е болно да слушам, че съм със съмнителна известност. И че този човек, който искаше да даде парите – също е подобен. Не считам че 60 хиляди лв. на година са малко. Вместо той да ги спести, желае да помогне на баскетболния клуб и на мен. Искам отговори, не желая полемики. Тъй като вие ме потърсихте, ви споделям какво се случва. Не мога да схвана, откакто съм работил с Юлия Боянова 2 години и в този момент да ми споделя – какво да ти изяснявам на тебе, и ми затваря телефона, е меко казано болно.

-Няколко пъти казвате, че нещо се прикрива. Има ли нещо, което знаете повече?
-Не, не желая да кажа, тъй като нямам доказателства. Не мога да кажа бяло на черно. Но съм чул много неща, които се случват, много неща, които са ми минали през главата, само че не желая да ги разясня. И не желая неправедливо да атакувам. Дори и нея, която се отнеснеш дебелашки с мен, която ме вкара в кръга хора със съмнителна известност. Нали знаете, че рано или късно, в случай че има нещо, на всеки му лъсва гъзът.

-Ако не стигнете до съгласие с нея, какво ще вършиме?
-Бях решил да си напрява баскетболна школа “Левски Георги Младенов ”. Трябва да приказвам с УС на спортните клубове дали мога да направя по този начин, че този баскетболен клуб да вземе някакви часове в залата.

-Ако и това не стане?
-Ще диря друго. Имам разновидности, тъй като би трябвало да избавям кораба, фамилията и себе си. Аз съм от хората, които обичам да работя. Когато 9 месеца си без работа, не е елементарно. Допреди няколко месеца всичко беше обикновено, тренирахме със сина ми. Създаваше ми въодушевление и се усещах жив. Единственото място, на което се усещам жив, е в залата. За край ще кажа, че не желая престрелка. Дори Атанас Голомеев ми предложи да бъде като медиатор на нова среща сред мен и Юлия Боянова. Тя е тази, която би трябвало да бъде заинтригувана от финансовата помощ, която предлагаме. А бяга от това. Причините – не знам!!!
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР