Георги Гергов: Нинова да подаде оставка! Политологът Иво Инджов поиска

...
Георги Гергов: Нинова да подаде оставка! Политологът Иво Инджов поиска
Коментари Харесай

Политолог заговори за оставки в БСП

Георги Гергов: Нинова да подаде оставка!

Политологът Иво Инджов изиска оставките на управлението на Българска социалистическа партия след загубата на евровота в изявление по БНР. Според него апелът му цели да сложи въпроса и начало на полемика какво се случва в най-голямата опозиционна партия, която претърпя доста мощно проваляне. По думите му повтаря се казусът с парламентарните избори през 2017 година, когато отново бяха посочени за спечелили.

Тази линия, представлявана от Корнелия Нинова и Кирил Добрев, би трябвало да бъде заменена. Евроизборите не са мощните избори за Българска социалистическа партия, нейният електорат няма изгода от този избор. Включването на премиера Бойко Борисов също натежа за изборния резултат. Той взе акцията на ръчно ръководство и в границите на месец съумя да обърне отрицателната наклонност, само че главният провинен си е Българска социалистическа партия и нейното управление, съобщи Инджов.

Според политолога Българска социалистическа партия е заложила на битката с корупцията и роман за грабежа, само че тази линия се води и от Демократична България, медиите, които пишеха за Апартаментгейт и къщите. Една обществена партия би трябвало да има мощен обществен сегмент, а той беше в периферията, добави политологът.

Иво Инджов акцентира, че и подредбата на евролистата на социалистите е основала комплицирана обстановка. „ Разцепление нямаше, само че се стигна до резединение и липса на възторг. Крилото на Станишев игра кавалерски. Тази листа не съумя да активизира членовете на Българска социалистическа партия, имаше президентски човек, там има млада дама от Милениум, която ненадейно се появи и не виждам по какъв начин възрастният електорат ще се въодушеви от сходна класификация “, акцентира той.

Изборният резултат на Вътрешна македонска революционна организация политологът изясни с мобилизацията на националистите към листата на воеводите.

Демократична България би трябвало да влязат в Европарламента, с цел да има от демократична позиция промяна на политиката на ГЕРБ. Няма да е изненада тъй като идеологията на Демократична България намира отзив измежду необятен кръг от гласоподаватели, само че те не постоянно са мобилизирани за избор. Вмъкването на Съюз на демократичните сили в ГЕРБ също откъсна гласоподаватели от Демократична България.

„ Във вътрешно политически проект чакам лято и почивки. В България няма условия за протестна вълна, линията на ГЕРБа е получила утвърждение от българските жители, въпреки и при ниска изборна интензивност. В отрицателна обстановка ще бъдат Българска социалистическа партия, които четири месеца бяха отвън Народното събрание, пробвайки се да провокират протестна вълна. Сега ще би трябвало да се върнат в Народното събрание. За Българска социалистическа партия главният въпрос е лидерският и той ще възникне още в понеделник “, счита политологът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР