Георги Чиликов даде първата си пресконференция като старши треньор на

...
Георги Чиликов даде първата си пресконференция като старши треньор на
Коментари Харесай

Георги Чиликов: Оправданията вече са забранени, целта е влизане във Втора лига

Георги Чиликов даде първата си конференция като старши треньор на Черноморец. Той бе показан от спортно-технически шеф на " акулите " - Слави Костенски.

" Търсихме млад, упорит, перспективен човек, който може да бъде потребен на клуба, както и клубът на него. Първият човек, за който се сетихме, беше Георги Чиликов. Радвам се, че се договорихме и ще работим дружно ", съобщи Костенски.

" Благодаря на Слави - той знае най-добре, че беседваме от много време. Не сме правили пазарлъци, разговаряхме по разнообразни тематики. Стигнах до извода, че е време да оказа помощ на клуба. Бях свободен и взех решение да приема. Запознах се през този месец със положението на тима, на клуба. Спортно-технически не всичко ми е ясно, тъй като не съм работил с тези хора. С управлението занапред ще се опознаваме. Това не е най-важното. Важна е задачата, какво би трябвало да се направи.

Много работи мога да кажа, само че някои ще спестя. Искаме да обновим интереса към спорта и към футбола в частност. Това, което виждам прибирайки се, е, че работата става все по-зле във всяко отношение, което е тъпо. Надявам се да оказа помощ. Оправданията към този момент са неразрешени. Думата е влизане в Б група. А група в по-далечно бъдеще.

Втора точка е стабилизиране в школата. Аз ще вземам участие в процеса. Който желае да се преценява, да се преценява. Който не желае - прав му път. Това, което е разбрах, е, че в последните години тук сме го обърнали на сиропиталище за няколко индивида - близки, познати. Това би трябвало да завърши, в случай че желаеме да създадем нещо. Обещавам единствено, че ще работя съществено и отговорно. Максимално ще приложа наученото в последните 10 години. Знаете, че съм се учил от най-хубавия треньор в България. Имам искания, че нещо разбирам.

Апелирам да има обединяване сред футболни хора, почитатели в бургаския футбол, публицисти, бизнес. Имах срещи с доста мои другари, предприемачи, на които им благодаря, тъй като ще оказват помощ. Имам още срещи - виждам и в това отношение да оказа помощ, тъй като парите в никакъв случай не стигат. Отправям зов и към общината - кой с каквото може да оказва помощ. С обединяване можем да реализираме нещо. Без да се обединим и без да гледаме положително, мъчно ще стане. В последните години има индиферентност във всяко отношение. Където и да отида, хората не могат да повярват, че в Бургас няма професионален футбол. Мен ме е позор. Това е и една от аргументите да съм тук, да опитаме да върнем тима най-малко в Б група. Готов съм да беседваме по всяка тематика. Без финанси, мъчно се прави футбол.

Трябва да се обединим. Това разделяне... Професори доста, а даже един билет не са си купили. Получил съм десетки известия, акъли доста. Елате и подкрепете тима. Оттук - нататък най-вероятно ще има билети с минимална цена, с цел да се покаже съпричастност. Акъли и рецензия ще одобрявам единствено от хора, които схващат от футбол. Наслушах се на мнения и професори. Има кой да ми дава ум във футбола ", съобщи Чиликов. Той разкри и проектите на тима за подготовка и селекция.
 Георги Чиликов към този момент е треньор на Черноморец (Бургас)
Георги Чиликов към този момент е треньор на Черноморец (Бургас)

За последно той водеше отбора на Арда

" Най-важната част са резултатите, само че гаранция не мога да дам, тъй като не мога да знам с какви футболисти ще разполагаме. Имаме първи проблясъци. Благодаря на всички бургазлии, които към този момент са се отзовали да се върнат - Венко Филипов, Цецо Филипов, Петьо Патев, Живко Петков, Стойчо Атанасов. Не споделям, че са подписали, само че има първи проблясъци. Венко и Цецо са първите, които се отзоваха. Наши момчета, бургазлии. Надявам се да отворят вратата и към други. Концентрирал съм се върху това да върна оптималната част от бургазлии, които са отвън Бургас. Имаме диалози с Дросев. Има някаква част, която е позитивно настроена към това, което ще създадем. Има и хора, които за жалост избират по-горно равнище. Това си е тяхно право. Надявам се да убедим тези футболисти, тъй като без тях нищо не може да стане. Казвам им го и на тях - не поемете ли отговорността да се върнете и да помогнете на града си и тима си, няма какво да се случи. Те са главната част, която да дърпа каруцата. С футболистите, които преценява, че ще останат от предходната година, уповавам се да създадем тим, който да господства. Не съм доста осведомен с тази група, занапред ще видя защо става въпрос. Тръгвам с вярата, можем да променим във всяко отношение клуба. В утрешния ден да знам, че сме създали нещо позитивно, да има прелестно възприятие. Всеки мач отсам - нататък ще се играе за победа, това не предстои на коментар. Имам възприятие, че футболистите до момента са играли вкъщи, а на открито каквото стане. Това е въпрос на нрав. Предупреждавам всички, че подобен филм няма. У дома или на открито - ще са едни и същи. Ако не - ще седнат до мен. Никой не желае чудеса - докъдето са им опциите.

Подготовката започва на 26-и юни на стадион " Черноморец ". Голяма част ще премине в Долно езерово, където има много положителни условия. Трябва да създадем конкурентноспособна група. За страдание футболистите извън, които желаех най-вече, избраха да си останат където са. Това ме учуди доста. Не одобрявам да искаш да си останеш в посредствеността. Смятайте за какви упоритости приказваме. Хората не желаят да идват в Бургас, което би трябвало да се промени. Това е и наша задача. Разговарях с над 20 играчи отвън Бургас, от които 18 отхвърлиха. И тук не приказваме за финанси, а най-вероятно за темперамент. Необяснимо ми е, че футболист от град, който е огромен колкото квартал на Бургас, не желае да играе в Черноморец. Това ме убива. Трябва още веднъж да станем магнитът, който даже без огромни средства, да притегля играчи. Ще опитаме с повече локални хора, които са закърмени в Бургас, знаят какво е Черноморец ", съобщи Чиликов.

Черноморец ще продължи към този момент да играе формалните си мачове на едноименния бургаски стадион. Това разкри спортно-техническият шеф на " акулите " - Слави Костенски. Той разгласи и съществени промени в ръководенето на клуба, които към този момент са в ход.

" Продължавам на стадион " Черноморец ". Кандидатстваме за концесия на стадиона в Долно езерово. Надяваме се да я получим. Имаме проекти. Има си периоди. В рамките на 2 месеца би трябвало да има резултат.

На първо време планираме създаване на неестествен терен. Той е нужен за града ни, тъй като няма нито един с естествени размери, който да се употребява през зимните месеци. Имаме увещание от нашия спонсор, че ще изградим подобен при приемане на концесия. Имаме и доста по-мащабни планове, само че всичко ще е крачка по крачка. Виждаме вероятност да създадем лична база за бъдещите години.

Ще играем на стадион " Черноморец ", до момента в който можем да си плащаме наема и консумативите. Това е огромен запас, който влагаме в организирането на футбола, а не в самия футбол.

Цената на билетите ще бъде алегорична. Лев - два - три. Искаме да забележим, че хората идват поради тима, да го поддържат, както беше едно време. Ние сме реалисти, не летим в облаците. Очакваме нещо рационално - в случай че първоначално идват на стадиона по хиляда - две хиляди човек, това ще е огромен триумф за нас. Всичко ще е поетапно. Надявам се с добра продукция и организация хората да ни повярват и да идват на стадиона.

Структурата в клуба за идния сезон ще е изменена. Досега се управляваше от Управителен съвет. Преди няколко дни няколко индивида от УС си подадоха оставките. Главният спонсор е осведомен. Според мен той е индивидът, който би трябвало да дефинира по какъв начин клубът ще се развива. Последното решение към този момент ще се взима от него - господин Васил Данев. Той ще взима основните решения. Добромира Стоилов ще дава отговор писмено, финансово, счетоводно. Аз и Георги Чиликов ще отговаряме за спортно-техническата част. Ще отговаряме за мъжки тим, ДЮШ. Имаме хрумвания и планове. Всичко е в зародиш. Оказа се, че моделът с УС не работи. Той се сменяше на всеки 6 месеца. Никога нямаше единодушие. Ще пробваме тази година по този метод. След 6 месеца ще забележим накъде вървим, ще си създадем равносметка какво сме свършили, какво сме можели да свършим ", съобщи Слави Костенски.
 Изненадваща оставка в Черноморец
Изненадваща оставка в Черноморец

Илиан Илчев си тръгва
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР