Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,
Коментари Харесай

Руската армия не спира, атакува Славянск откъм Изюм

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна оповестява тази заран, че съветската войска се пробва да пробие към Славянск откъм Изюм.

В утринния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна показват като атакувани обитаемоте места Борохородично, Мазановка и Долина посредством нападателни дейности. Тези села се намират сред окупирания град Изюм в Харковска област и Славянск, който е под контрола на украинските управляващи.

Украинските военни показват, че бойните дейности не престават, без да прецизират за триумфа или неуспеха на двете страни.

Какво още оповестява украинският общоприет щаб:

В Краматорското направление руската войска е направила артилерийска подготовка, форсирала е Северски Донец и се укрепва в регионите на Лисичанск и Белогоровка. Вчера вечерта украинските военни потвърдиха, че Лисичанск е попаднал към този момент в съветски ръце.

В Донецкото направление натискът е по линията Северск - Бахмут.

В посока Харков руските военни се пробват да попречат на ВСУ да стартира нахлуване.

" Украинската авиация, ракетните и артилерийските елементи не престават да нанасят несполучливи удари по хранилища с муниции и по места, където са съсредоточени жива мощ и военно съоръжение на съветските окупатори ", настояват украинските военни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР