Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на

...
Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на
Коментари Харесай

Представят доклада „Икономически преглед на България“. Матиас Корман е тук за събитието

Генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване на аудиенция у нас. Матиас Корман ще се срещне по-късно през днешния ден с премиера Гълъб Донев в Министерския съвет. Причината – формалното показване на отчета „ Икономически обзор на България ”. Съдържанието на документа ще бъде презентирано пред медиите персонално от Корман.

Един от целите на външната ни политика е присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване. А правенето на отчета е наложителна стъпка по пътя на България към участие в организацията.

Присъединяването към организацията е значим приоритет на външната политика на страната ни и по отношение на това България реализира засилено съдействие с Организацията за икономическо сътрудничество и раз в разнообразни посоки.

На 11 август предходната година Министерският съвет одобри разпореждане за организация и съгласуваност на процеса на диалози и подготвителни действия за присъединение на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На 29 август 2022 година се състоя първото съвещание на междуведомствения координационен механизъм за присъединение на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР