Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че ще изтъкне

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че ще изтъкне
Коментари Харесай

Гутериш щял да припомни на Тръмп колко е важно иранското ядрено споразумение

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че ще изтъкне смисъла на иранското нуклеарно съглашение, когато се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп идната седмица на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи Франс прес.

„ Това съглашение е в действителност от главно значение. То способства за деескалация. То е фактор за непоклатимост и всички страни би трябвало да не пестят никакви старания то да се запази”, сподели Гутериш на конференция по случай началото на 72-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Гутериш изрази вяра, че идните срещи в Астана и Женева ще доведат до прогрес по решаването на продължаващия от 2011 година сирийски спор.

„ Кризата със Северна Корея би трябвало да се реши по политически път, а военни дейности в този район могат да доведат до последици, за чието превъзмогване ще са нужни десетилетия”, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.

Гутериш изрази подготвеност да се включи в дипломатическите старания за решение на обстановката на Корейския полуостров, само че означи, че чака съответното решение от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в който, по думите му, към момента няма консенсус по този въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР