Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за заглушаване на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за заглушаване на
Коментари Харесай

Гутериш иска примирие в Газа по време на Рамазан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за " заглушаване на оръжията " в Газа в чест на началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщи Агенция Франс Прес.

Гутериш съобщи, че Рамазанът е празник на " мира, помиряването и солидарността. И въпреки всичко, макар че Рамазанът стартира - убийствата, бомбардировките и кръвопролитията в Газа не престават ".

Той прикани за освобождението на заложниците и премахването на всички спънки, с цел да се „ обезпечи доставянето на животоспасяваща помощ с нужната скорост и в нужния мащаб ".

Организация на обединените нации твърди, че неналичието на филантропична помощ значи възходящ риск от апетит в Газа, където 2,4 милиона души са под съвсем цялостна блокада от израелската войска, която се бори с бойците на Хамас.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за краткотрайно преустановяване на огъня преди Рамазана, само че апелът му остана без отговор.

„ Очите на историята гледат. Не можем да отвърнем взор. Трябва да действаме, с цел да избегнем още предотвратими смъртни случаи “, сподели ръководителят на Организация на обединените нации.

„ Месец след месец ставаме очевидци на убийства и опустошения на цивилни жители на равнище, което е невиждано през всичките ми години като общоприет секретар. Помощта " идва на части - в случай че въобще пристигна. Международното филантропично право е в съсипия “, добави той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР