Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди терористичното нападение, извършено

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди терористичното нападение, извършено
Коментари Харесай

ООН осъди терористичния акт в Белгия и подкрепи страната в борбата с тероризма

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди терористичното нахлуване, осъществено през вчерашния ден в град Лиеж в Белгия, вследствие на което през вчерашния ден починаха две полицайки и един граждански. Гутериш сервира съболезнования към белгийския народ и сподели, че го поддържа в битката му с екстремизма, съобщи ТАСС.

" Генералният секретар осъжда осъществената през вчерашния ден в белгийския град Лиеж офанзива , вследствие на която починаха двама чиновници на полицията и цивилно лице. Той сервира съболезнования на фамилиите на жертвите, на народа и държавното управление на Белгия, а също пожелава на ранените скорошно възобновяване. Организация на обединените нации е солидарна с Белгия в битката й против тероризма и насилствения екстремизъм ", обявиха от канцеларията на генералния секретар.

Освободено от пандиза престъпно проявено лице откри пукотевица през вчерашния ден в центъра на Лиеж. Установена е самоличността на нападателя. Неговото име е Бенжамен Ерман, роден през 1982 година Прокуратурата в Лиеж удостовери, че той е бил видян да контактува с радикални ислямисти.

Престъплението е несъмнено като терористичен акт. В Лиеж пристигнаха ръководителите на Белгия и на правоохранителните органи, в това число крал Филип, министър председателят Шарл Мишел, министърът на правораздаването Коен Генс, а също министърът на сигурността и вътрешните работи Ян Ямбон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР