Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди руската атака по

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди руската атака по
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди руската атака в Днепър

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди съветската офанзива по жилищен блок в Днепър и съобщи, че това е следващият образец за " хипотетично нарушение на законите на войната ".

Руска ракета порази блок в украинския град и лиши живота на минимум 40 души. Москва за следващ път отхвърли да поразява цивилен обекти. Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ на Украйна в региона на сигурността, стопанската система, енергетиката и филантропичната сфера. Това написа в Туитър първият заместник-държавен секретар Уенди Шърман, след среща с украински представители.

Шърман, дружно с огромна делегация е на посещаване в Киев. Представител на украинското военно разузнаване съобщи, че съветският президент Владимир Путин е наредил на новия командващ така наречен специфична военна интервенция в Украйна - военачалник Валерий Герасимов да превземе Донбас до март. Той обаче не показа доказателства за това.

Украйна има потребност от още оръжие - това беше акцент в среднощното послание на президента Зеленски:

" Това, което се случи в Днепър, фактът, че Русия се приготвя да вземе самодейността във войната, това че характерът на военните дейности на фронта изисква нови решения във връзка с снабдяването - всичко това единствено акцентира какъв брой е значимо да се координират нашите старания - напъните на всички, които са част от обединението за отбрана на Украйна и свободата. И да се форсира вземането на решения ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР