Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи дългогодишната британска журналистка

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи дългогодишната британска журналистка
Коментари Харесай

Главсекът на ООН назначи британска блондинка на важен пост

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назначи дългогодишната английска журналистка Алисън Смейл за помощник-генерален секретар по връзките с обществеността. Тя ще наследи на този пост испанката Кристина Галяч, предават международните организации.

Алисън Смейл
Смейл дълги години е работила като публицист международник и основен редактор, отразявала е огромни интернационалните събития и процеси за новинарските организации Юнайтед прес интеренешънъл и Асошиейтед прес. Била е сътрудник във Виена, отговаряйки за региона на Източна Европа в бурните години на перестройката и разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, на рухването на Берлинската стена в Германия и на войните в някогашна Югославия. Заемала е виновни постове в редакциите на вестниците " Ню Йорк таймс " и " Интернешънъл хералд трибюн ". Владее съвършено минимум 4 езика.

На новия си пост Смейл ще оглавява и Отдела за обществена информация на Организация на обединените нации, който за настоящата финансова година разполага с бюджет от 200 млн. $.

Обявявайки назначението й, представителят на генералния секретар на международната организация Стефан Дюжарик означи, че тя има потвърдени качества на кореспондент, редактор и върховен началник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР