Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от Съединените щати

...
Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от Съединените щати
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН подкрепи плана на САЩ за спиране на огъня в Газа

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации поддържа оферти от Съединените щати проект за преустановяване на огъня в линията Газа.

Текстът дефинира изискванията за " цялостно и изцяло преустановяване на огъня ", освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", връщане на останките на починалите заложници и замяна на палестински пандизчии. Единствено Русия се въздържа, само че не употребява правото си на несъгласие.

В резолюцията се приканва " Хамас " да одобри проекта. Американският държавен секретар Антъни Блинкън е още веднъж на обиколка в Близкия изток в опит да издейства преустановяване на огъня.

" Моето обръщение към държавните управления в целия район и към хората в района е: в случай че желаете преустановяване на огъня, накарайте " Хамас " да каже " да ". Ако желаете да облекчите ужасните премеждия на палестинците в Газа, накарайте Хамас да каже " да ". Ако желаете да върнете всички заложници вкъщи, накарайте " Хамас " да каже " да ". Ако желаете да поставите както израелците, по този начин и палестинците на пътя към по-траен мир и сигурност, накарайте " Хама "  да каже " да ". Ако желаете да предотвратите разрастването на този спор, накарайте " Хамас " да каже " да ", разяснява Блинкън.

В Йерусалим той беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, а преди този момент от Кайро прикани арабските страни да окажат напън върху " Хамас " да одобри прекъсване на огъня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР