Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш възнамерява да се срещне

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш възнамерява да се срещне
Коментари Харесай

Гутериш обмисля среща за решаване на кипърския проблем

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш има намерение да се срещне идващия месец с водачите на кипърските турци и гърци, с цел да реши дали са настъпили условия за обновяване на куцащите мирни договаряния, съобщи в понеделник представителят на кипърското държавно управление, представен от в. „ Катимерини ”.
Кириакос Кушос не уточни съответна дата за неофициалната февруарска среща, която също ще събере висши чиновници от трите " гаранта " на Кипър - Гърция, Турция и Англия, написа БГНЕС.
 Гутериш: Човечеството води „ самоубийствена война “ против природата Гутериш: Човечеството води „ самоубийствена война “ против природата
" Нашата планета е разрушена ", ще предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в сряда. Човечеството води това, което той ще оп...
Кушос приказва, откакто пратеникът на Организация на обединените нации Джейн Хол Лют се срещна с кипърския гръцки президент Никос Анастасиадес, с цел да се приготви за срещата, която се преглежда като връзката към рестартирането на договарянията.
Многобройните кръгове от договарянията при приключиха с крах от 1974 година, когато Кипър беше раздвоен на кипърски турски север и кипърски гръцки юг след прелом, целящ съюз Гърция, и турско настъпление.
Последният напън за спокойно съглашение през юли 2017 година приключи с доста ненавист. Това също докара до явна смяна в декларираната цел на Турция и кипърските турци от обединяването на страната като федерация, формирана от гръцки и турски говорещи зони, към съглашение за две страни.
Кипърските гърци упорстват, че в никакъв случай няма да одобряват съглашение за две страни, което да формализира, нещо, което съгласно тях попада отвън федералната рамка, за която двете страни се договориха преди 44 години.
 Генералният секретар на Организация на обединените нации: Десетки милиони живеят в иго Генералният секретар на Организация на обединените нации: Десетки милиони живеят в иго
Над 40 милиона души по света са подложени на модерни форми на иго и 71% от тях са дами. Това се показва в изказването, разгласява...
Кушос сподели, че Анастасиадес е изразил готовността си да участва на срещата през идващия месец с вярата, че това ще докара до съглашение посредством договаряния " в границите на контрактуваната рамка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР