Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви , че Западът

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви , че Западът
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Киев ще трябва да направи териториални отстъпки в замяна на мир с Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Западът желае да помогне на Украйна да усъвършенства позицията си на масата за договаряния, само че добави, че възможна договорка би включвала мъчителни взаимни отстъпки от страна на Киев, в това число териториални отстъпки, предава Story.ua и международните организации, представени от организация „ Фокус “.

След среща с финландския президент Саули Ниинистьо, генералният секретар съобщи, че Западът е подготвен „ да заплати цената “ за подсилване на украинската войска, само че че Киев би трябвало да направи някои териториални отстъпки на Москва, с цел да постави завършек на спора.

„ Може да има мир. Но единственият проблем тук е каква цена е подготвен да заплати Киев за мира? “ - акцентира той.

Столтенберг не сподели какви условия би трябвало да одобри Украйна, а единствено сподели, че „ този който направи максимален залог, ще бъде този, който взема решение “. Генералният секретар добави, че НАТО и Западът ще продължат да доставят на украинците оръжия, с цел да могат да работят дейно в договарянията за решение на спора.

Генералният секретар на НАТО не утвърди непосредствено отстъпването на територия от Украйна, само че даде образец с Финландия, която отстъпи Карелия на Съветския съюз по силата на мирното съглашение от Втората международна война. Столтенберг разказа финландско-съветското съглашение като една от аргументите Финландия да приключи Втората международна война като суверенна самостоятелна страна.

Изявлението на Столтенберг пристигна на фона на възходящите спекулации, че Украйна скоро може да бъде принудена да подписа спокойно съглашение от Запада. Докато американски и английски публични лица намерено настояват, че Украйна може да завоюва войната с Русия, съгласно скорошна публикация на CNN, публични лица във Вашингтон, Лондон и Брюксел са се срещнали, с цел да обсъдят преустановяване на огъня, спокойно съглашение и мир без Украйна, с цел да разискват посланичество.

Украинският президент Владимир Зеленски сподели също, че някои неназовани непознати страни приканват Украйна да реализира съглашение, защото страните, подкрепящи Киев, се уморяват от войната.

Френският президент Еманюел Макрон обществено отхвърли апелите Зеленски да съобщи територията в подмяна на преустановяване на военните дейности. По-рано някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър сподели, че Макрон би трябвало да направи тъкмо това.

През май Кисинджър предложи Украйна да одобри връщане към статуквото, което значи да се откаже от претенциите си към Крим и да даде автономност на Донецк и Луганск. Крим е част от Русия от 2014 година, до момента в който Москва призна независимостта на Донецката национална република и Луганската национална република, и двете самопровъзгласили се, дни преди да стартира специфична интервенция в Украйна.

Зеленски неведнъж е променял позицията си по отношение на вероятно спокойно съглашение. Държавният глава на Украйна постоянно е изразявал интерес към договаряния за съглашение с Русия, само че по-късно показва противоположното мнение. Въпреки че разгласи желанието си да взе участие в договарянията в края на предишния месец, Зеленски по-късно съобщи, че „ няма сурогат на нашето украинско знаме “, веещо се над републиките на Донбас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР