Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне в

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне в
Коментари Харесай

Шефът на НАТО се среща с американски министри

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне в щабквартирата на пакта с американския държавен секретар Антъни Блинкен и с шефа на Пентагона Лойд Остин. 

Същевременно, Северноатлантическият съвет ще организира видеоконференция, на която ще бъде разисквана обстановката в Украйна. В нея ще вземат участие министрите на външните работи и на защитата на Алианса. 

Вчера Столтенберг съобщи на, че Русия струпва хиляди бойци на границата - най-вече след анексията на Крим през 2014-та година, като насочи апел към нея да спре и да понижи напрежението. Министър Кулеба посочи, че Кремъл натрупа войски по три посоки - Североизточна Украйна, Донбас и Крим и  ускорява пропагандата си, с която изкарва украинците „ чудовища “.

Той добави, че цената на предварителната защита ще бъде по-ниска от тази на допускането на война, като очевидно имаше поради налагане на спомагателни наказания на Русия.

„ Опитваме се да избегнем грешката от 2014 година, когато Русия съумя да работи бързо и да реализира задачите си в Крим и Донбас, до момента в който западните ни сътрудници обмисляха реакцията си “, сподели Кулеба, като увери, че Украйна не желае война и не възнамерява нападателни военни дейности. Министрите на външните работи и на защитата ще разискват и обстановката в Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР