Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Twitter, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Twitter, че
Коментари Харесай

Столтенберг: С нетърпение очакваме Северна Македония в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в Twitter, че е разговарял с македонския министър председател Зоран Заев по телефона, с цел да удостовери още веднъж уговорката на Алианса за участието на Северна Македония.
„ Добър телефонен диалог с премиера Зоран Заев за потвърждаване на уговорката на НАТО за участие на Северна Македония. Процесът на ратификация продължава и ние чакаме скоро Северна Македония да се причисли към нашия Алианс “, съобщи Столтенберг.
От държавната пресслужба в Скопие оповестиха, че министър председателят Заев и генералният секретар на НАТО обменили по телефона отзиви за решението на Европейския съюз да отсрочи началото на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.
Заев срещнал Столтенберг с настроението на жителите на страната от решението на Европейски Съюз да не утвърди предстоящите договаряния за присъединение като отчаяние, макар обстоятелството, че районен съд Македония извърши всички условия.
Заев благодарил диалога за поддръжката на НАТО за евроатлантическата интеграция на Македония и подчертал, че Скопие остава с уговорката за привършване на процеса за пълноправно ;членство в пакта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР