Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес за по-голямо

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес за по-голямо
Коментари Харесай

Столтенберг призова за засилване на партньорството с Южна Корея

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани през днешния ден за по-голямо съдействие сред алианса и Южна Корея, съобщи ДПА.

Столтенберг съобщи на среща с южнокорейския външен министър Кан Кьон-хва в Сеул, че партньорството сред НАТО и Южна Корея е едно от най-дългогодишните отвън Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Предвид напрежението и провокациите във връзка със Северна Корея и доста други въпроси е значимо да можем да засилим и развием нашите партньорства ", сподели Столтенберг, който е на тридневно посещаване в Южна Корея.

Той прикани за " световни реакции " на заплахата, която съставлява севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, както и на други международни закани.

" За Република Корея е огромно предизвикателство да е толкоз близо. Но това е предизвикателство и за останалата част от света, тъй като Северна Корея в този момент създава повече ракети с по-голям обхват, способни да доближат както Северна Америка, по този начин и Европа ", съобщи Столтенберг.

Кан сподели, че Южна Корея разчита на поддръжката на интернационалната общественост при провокациите на Северна Корея./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР