Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес на посещение

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес на посещение
Коментари Харесай

Започна посещението на Йенс Столтенберг в Южна Корея

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде през днешния ден на посещаване в Южна Корея, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сеул е първата спирка от азиатската обиколка на Столтенберг, която включва още посещаване в Япония и чиято цел е усилване на връзките със съдружниците на Съединени американски щати в района на фона на войната в Украйна и на съперничеството с Китай.

В южнокорейската столица Столтенберг се срещна с южнокорейския външен министър Пак Джин, като програмата му включва също срещи с президента Юн Сук-йол и с министъра на националната защита И Джон-суп.

НАТО е обезпокоена от " безотговорните " ракетни проби на Северна Корея и от нуклеарната ѝ стратегия, сподели генералният секретар при започване на срещата си с южнокорейския външен министър.

Столтенберг и Пак Джин подчертаха, че страните от НАТО и Южна Корея споделят общи полезности.

" Като взимаме поради невижданите световни провокации, ние считаме, че солидарността сред страните, които споделят полезностите на свободата, демокрацията и върховенството на закона, е по-важна от всеки път ", посочи южнокорейският министър.

Утре Столтенберг ще отпътува за Токио, където има планувани срещи с японския министър председател Фумио Кишида и с други представители на японските управляващи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР