Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг припомни, че алиансът е

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг припомни, че алиансът е
Коментари Харесай

НАТО: Готови сме да подпишем протокола за присъединяване с Македония

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг напомни, че алиансът е подготвен да подпише присъединителния протокол с Македония, откакто се приложи Договорът от Преспа с Гърция, оповестява " Канал 3 ".

Непосредствено преди началото на срещата на външните министри на членките на НАТО Столтенберг акцентира, че в този момент е ред на македонските управляващи да приключат своята част от работата.

" Това, което видяхме е, че първото гласоподаване, при което е належащо болшинство от 2/3, мина, дали ще има квалифицирано болшинство още веднъж на последното гласоподаване не мога да злоупотребявам. Това, което мога да кажа е, че откакто съглашението за името е прокарано, ние сме подготвени да подпишем протокол за присъединение “, сподели Столтенберг, представен от Плусинфо.

Той добави, че незабавно след подписването на протокола за присъединение македонското държавно управление ще стартира да участва на министерските срещи на алианса.

„ Надявам се, че Скопие и хората в страната ще се възползват от този исторически късмет, който се случва един път в живота “, сподели Столтенберг.

Алиансът заседава във вторник и сряда на министерско ниво, с цел да разиска главните провокации, свързани със сигурността. Темата Западни Балкани е на дневен ред в сряда, а македонският външен министър Никола Димитров, ще има двустранни срещи с негови сътрудници в коридорите на тази среща в Брюксел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР