Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение по повод

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение по повод
Коментари Харесай

Столтенберг: Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи послание във връзка 18-ата годишнина от приемането на България в НАТО. Той благодари на страната ни за приноса за споделената сигурност.

" Ние ще пазиме България и всеки сантиметър територия на съдружник ", сподели Столтенберг.

" На днешния ден преди 18 години вашата страна стана член на нашия съюз и България от този момент непроменяемо е била предан съдружник. Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност. Това важи и в не по-малка степен за района на Черно море, който е от огромно стратегически значение за НАТО ", споделя Столтенберг.

" България способства и за построяването на непоклатимост в Западните Балкани, по линия на мироопазващата задача на НАТО в Косово. В София е ситуиран Щабен детайл за консолидиране силите на НАТО като част от предното наличие на НАТО ", споделя още той.

" Българският приос е още по-значим в този решителен момента за нашата сигурност. Войната на президента Путин в Украйна всекидневно носи гибел и опустошения, застрашавайки сигурността в Европа и поставяйки пред предизвикателство целия международен ред. Съюзниците в НАТО осъждат тази война и приканват Путин да я приключи неотложно, да изтегли своите войски и да се обърне към дипломацията ", споделя Столтенберг.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР