Генералният секретар на БОК Белчо Горанов посрещна младите спортисти, които

...
Генералният секретар на БОК Белчо Горанов посрещна младите спортисти, които
Коментари Харесай

Представители на БОК и ММС приветсваха българските участници на Олимпийския младежки европейски фестивал в Марибор

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов посрещна младите спортисти, които представяха страната ни на Олимпийския юношески европейски фестивал в Марибор.

Още при излизането си на Терминал 2 на летище " София " участниците в родната делегация и призьорите бяха приветствани и поздравени от Горанов, който благодари от името на президента на БОК Стефка Костадинова за извоюваните оценки и пожела доста бъдещи триумфи на младите ни гении.

Българските медалисти и техните треньори бяха поздравени на аерогарата и от заместник-министъра на младежта и спорта Даниела Дашева.

От Словения българските спортисти се завръщат с три медала: злато на гимнастика Йоан Иванов на успоредка, сребро на Радина Величкова в скока на дължина и бронз на Ирен Саръбоюкова в скока на височина.



Наред с това надарените родни представители могат да се похвалят още с две четвърти места в гимнастиката (на Йоан Иванов на халки, плюс на Давид Иванов, Йоан Иванов и Любомир Станоев в отборното), три пети места (на Емил Вълчев и на Надие Жаафар в джудото, както и на Петя Бозукова в тройния скок) и шесто място за Давид Иванов на кон с гривни.

България взе участие на форума в Словения с неголяма федерация и имаше представители единствено в три типа спорт - лека атлетика, джудо и спортна гимнастика.

На летище " София " довечера младите български спортни гении бяха посрещнати с цветя, флагове и транспаранти. Най-голям интерес провокираха първенецът Йоан Иванов, медалистките в атлетиката Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова, както и техните треньори.

Олимпийският европейски юношески фестивал в Марибор събра над 2400 участници от 48 страни, които се състезаваха в 11 спорта. Следващото 18-о лятно издание на форума ще бъде през 2025 година в столицата на Република Северна Македония Скопие.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР