Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова, връчи отличителна

...
Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова, връчи отличителна
Коментари Харесай

Отличителна грамота за Габриеле Нисим от МВнР на България



Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова, връчи отличителна грамота на писателя Габриеле Нисим от Министерството на Външните работи на нашата страна.

Отличието е и по случай 140 години от установяването на дипломатическите връзки сред Италия и България. Нисим е притежател на медал Мадарски конник от 1998г.

Отличителната грамота връчена на Габриеле Нисим е за неговия принос в построяването и разпространяването на позитивния облик на България по света. Свързана е с книгата му “Човекът, който спря Хитлер. Историята на Димитър Пешев, който избави евреите на цяла една нация ”.

Книгата е издадена е в Италия през 1998г, както и в нашата страна. В нея Нисим споделя за вицепрезидента на Българския парламент Димитър Пешев, въздействал против депортирането на българските евреи в Аушвиц.

" В цялата история на Холокоста не съществува друга сходна история на тази на българския народен представител и заслугата в откриването и разпространяваното ѝ по света е на Габриеле Нисим ", съобщи Генералният консул Таня Димитрова.

Тя постави цветя върху дървото, отдадено на Димитър Пешев в " Градината на праведниците " на хълма Монтестела в Милано, където в стеснен кръг се организира церемонията по награждаването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР