Генералният директор на Държавния академичен Болшой театър на Русия Владимир

...
Генералният директор на Държавния академичен Болшой театър на Русия Владимир
Коментари Харесай

Шест оперни и три балетни премиери очакват публиката на Болшой театър - slava.bg

Генералният шеф на Държавния научен Болшой спектакъл на Русия Владимир Урин означи, че Болшой претърпя извънредно сложен сезон и изрази дълбоката си признателност към целия екип за техния опит, устойчивост и самообладание, което разреши на театъра да не анулира нито една премиера. Настоящият репертоар също остана на практика незасегнат; нито ограничаването по отношение на публиката, нито други компликации попречиха на артистите да излязат на сцената и да си свършат работата.
Шест оперни и три балетни министър председатели чакат публиката през сезон 246. На сцената ще бъде известният режисьор Саймън Макбърни с операта Хованщина от Мусоргски на Историческата сцена до 22 юни 2022 година Диригент - Туган Сохиев.

Лоенгрин от Рихард Вагнер ще се появи като част от споразуменията за съдействие с Метрополитен опера (диригент - Евън Рогистър, режисьор - Франсоа Жирар) - премиерата ще бъде на 24 февруари 2022 година Дон Джовани от Моцарт (диригент - Туган Сохиев) ще бъде сложена
на Новата сцена от Семьон Спивак (дебютът в операта от ръководителя на Санкт Петербургския спектакъл на Фонтанка беше плануван за 244 -ия сезон, само че беше пресечен посредством карантинни ограничения, въведени напролет на 2020 г.)
Премиерата е планувана за 3 ноември 2021 година
Болшой ще сътвори три оперни постановки на камерната сцена „ Покровски “.
29 октомври 2021 година - вечер от две заглавия - Мадалена от Сергей Прокофиев и L’heure espagnole
от Морис Равел (музикален шеф - Алексей Верещагин; Болшой продължава съдействието си с режисьора Владислав Наставшев след сполучливата режисура на операта Ловци на бисери от Бизе).
10 март 2022 година - Фалстаф от Антонио Салиери (директор - Александър Хухлин; диригент - ще бъде обявен)
9 юни 2022 година - Линда ди Шамуни от Гаетано Доницети (диригент - Антон Гришанин, режисьор - Роман Феодори.) • Балетът ще приготви три министър председатели (две от тях също отсрочени от сезона „ пред -Covid “): балет по музика на Алфред Шнитке Майстор и Маргарита от Едуард Клуг на Новата сцена на 1 декември 2021 година ще има и модерна хореографска вечер с три нови едноактни балета по музика на съветски композитори-Dancemania от Вячеслав Самодуров....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР