Генералният директор на БНР Светослав Костов е предотвратил опит за

...
Генералният директор на БНР Светослав Костов е предотвратил опит за
Коментари Харесай

Светослав Костов осуетил саботаж в БНР

Генералният шеф на БНР Светослав Костов е предотвратил " опит за бойкот " на излъчването на сигнала на медията. За това заяви самият той пред публицисти през днешния ден. По думите му, на 3 октомври, към края на работния ден, с писмо от частната компания НУРТС уведомяват БНР за профилактика, планувана да трае през целия идващ ден. Така на 4 октомври е трябвало да замлъкне освен " Хоризонт ", само че и радио " София ", и " Христо Ботев " за часове наред - от 9.00 сутринта до 17.00 часа.
Уведомителното писмо обаче е било получено към 16.30 и до 17.00 часа е оставало напълно малко време за отговор.
" Веднага се събра Управителният съвет на радиото, основният инженер, шефът на централната апаратна, на техниката, шефът на правния отдел и написахме писмо до НУРТС, че стопираме всички профилактики ", споделя Костов.
Аргументът на управлението на радиото е бил, че тъкмо в този миг, когато радиото бе санкционирано поради прекъсването на сигнала и вървят инспекции на прокуратурата и АДФИ, не е редно да се вършат профилактики.
Освен това настояването е за прекъсване на сигнала за петък сутринта, а БНР би трябвало да предава парламентарения надзор от 11.00. В същото време тече акция, има предизборни клипове и реклама. Всичко това акцентира като претекстове в писмото си управлението на БНР.
" Приемам го като бойкот и провокация. Писмото беше получено след 16 часа, с цел да изтече работното време и до 17.00 да не реагираме, като надлежно на другия ден се спре сигналът в 9.00. И то на цялото радио, освен на стратегия " Хоризонт ".
Това ме навежда на мисълта, че се прави преднамерено и целеустремено, с цел да се събори управлението ", разяснява още Светослав Костов пред Дарик.
За новия опит за бойкот УС на БНР е разпратил писма и до Съвет за електронни медии, КРС и ДАНС. Екипи от спецагенцията и прокуратурата се чакат на инспекция, само че реакция от медийния регулатор и комисията към този момент няма, сподели шефът на радиото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР