Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров и Генералният

...
Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров и Генералният
Коментари Харесай

БНТ сключи споразумение с обществената телевизия на Косово

Генералният шеф на Българската национална телевизия Константин Каменаров и Генералният шеф на Радио-телевизията на Косово (РТК) Ментор Шаля подписаха съглашение за съдействие. Двата публични телевизионни оператора ще обменят стратегии в региона на културата, образованието, науката, спорта, развлекателните излъчвания, както и настояща информация за събитията във всяка от страните.


Споразумението планува също обмяна на опит и експерти, образуване на взаимни събития, семинари и образования, разпространяване на положителни практики в региона на връзката и други и форми на съдействие от съвместен интерес.

Радио-телевизия Косово е социална телевизионна и радиокомпания, която ръководи четири телевизионни канала и две радиостанции и излъчва своите стратегии на 5 езика.

На формалното сключване на съглашението за партньорство участваха изключителния и пълномощен дипломат на Република Косово в нашата страна Н.Пр. господин Шпенд Калаба, Мимоза Хасани-Плана - член на Управителния съвет на РТК и шефа на интернационална активност на Радио-телевизия Косово Елвана Прекази.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР