Генерална репетиция на тържеството за 6-ти май, виртуална среща с

...
Генерална репетиция на тържеството за 6-ти май, виртуална среща с
Коментари Харесай

Как армията се подготвяше за утрешния си празник

Генерална подготовка на тържеството за 6-ти май, виртуална среща с контингентите зад граница и концерт на Представителният отбор на въоръжените сили и Гвардейският внушителен духов оркестър. Така армията се готвеше за празника си на следващия ден.   

За към час пред паметника на Незнайния войник вените направиха генералната подготовка за церемонията, която тази година ще бъде съчетана с водосвет и прекосяването на церемониален марш. Военна авицация мина подготвително над храм-паметника „ Александър Невски “. Тя ще взе участие и на следващия ден в церемонията след тържествения водосвет. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че въпреки и с лимитирани,  

„ Да покажем ново съоръжение, по какъв начин наподобява боецът в 21 век, към какви стандарти се стремим. Заради пандемичната конюнктура съобразихме и тази година тържествата. След водосвета ще премине авиацията. Ще видите съвсем всички типове летателни средства, с които разполага българската войска “.

Адмирал Ефтимов, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздравиха контингентите зад граница. 165 български военнослужещи извършват задания в четири интервенции на НАТО, измежду които " Решителна поддръжка " в Афганистан, и пет интервенции на Европейския съюз. Като част от почналото при започване на месеца евакуиране на войските на Съединени американски щати и НАТО от Афганистан.

Тази вечер в Борисовата градина Главният диригент на Българската войска подполковник Ради Радев изясни часове преди този момент.  

" Със смесения хор на Радиото възродихме тази традиция. Музикални творби, които касаят историята на българската войска, на българския боец. Това ще бъде следващият празничен подарък за жителите и обществеността на град София “.

На 6-ти май с изключение на в София, военни в Казанлък, Варна и на образователния център „ Црънча “ ще покажат умения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР