Генерал Валери Залужни е главнокомандващият на украинските въоръжени сили, който

...
Генерал Валери Залужни е главнокомандващият на украинските въоръжени сили, който
Коментари Харесай

Строител на капитализма: генерал Валерий Залужни

Генерал Валери Залужни е главнокомандващият на украинските въоръжени сили, който управлява защитата на страната от началото на съветската инвазия през февруари т.г. През предходната седмица армията на Киев организира изненадваща шестдневна контраофанзива, която докара до освобождението на съвсем цялата Харковска област.

Военни анализатори дефинираха актуалните дейности на украинците като най-успешната контраатака от провеждането на интервенция " Газела " на израелските въоръжени сили по време на войната " Йом Кипур " през 1973 година, когато еврейските войски съумяват да обкръжат египетската Трета войска. Сега войските на Киев стремително съумяха да отрежат съвсем всички пътища на съветските бойни елементи, съсредоточени към град Изюм, които се избавиха с бягство, изоставяйки големи количества тежко въоръжение и муниции.

Операцията в Харковска област беше толкоз сполучлива, защото всички, в това число и стратезите на Путин, повярваха, че главната контраатака ще бъде към Херсон на другия завършек на Украйна.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Момчил Милев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР