Генерал Сергей Суровикин, по-известен като генерал Армагедон, за когото се

...
Генерал Сергей Суровикин, по-известен като генерал Армагедон, за когото се
Коментари Харесай

Арестуваният Генерал Армагедон участвал в химическата атака със зарин в Сирия през 2017 г.

Генерал Сергей Суровикин, по-известен като военачалник Армагедон, за който се твърди, че e бил задържан и отведен в следствения арест в Лефортово, тъй като е знаел за подготвяния от Пригожин държавен прелом, е един от най-важните военачалници на съветския президент Владимир Путин в експанзията против Украйна.

Суровикин беше назначен часове, откакто мостът в Крим беше взривен, а в първия си работен ден изстреля голяма вълна от съветски ракети - може би най-мащабната от началото на спора в Украйна, написа Би Би Си, представена от.

Сергей Суровикин е роден през 1966 година в Новосибирск. Той е деец от последните съветски войни.Военната му кариера стартира през края на 80-те години на предишния век в Афганистан. Руският историк Питър Уолдрон споделя, че началото на военната кариера на Суровикин е било при " извънредно неподходящи условия ". Историкът разказва военачалник Армагедон като податлив към " доста принуждение ".

През 1991 година трима души са прегазени от военни коли в Москва. До обстановката се стига след митинг на последователи на демократизирането на страната. Протестиращите блокирали пътя на военния ескорт, а военачалник Суровикин заповядал колите да не стопират. Обвиненията против него са оттеглени на по-късен стадий с претекста, че той е изпълнявал заповеди.

Генерал Армагедон получава условна присъда четири години по-късно, до момента в който следва във Военната академия " Фрунзе ". Той е упрекнат в противозаконна продажба на револвер на собствен съученик. И тази присъда обаче е заличена от досието му, Суровикин твърди, че бил натопен.Генерал Армагедон има присъединяване в споровете в Таджикистан и Чечения през 90-те години.През 2015 година Москва застава на страната на сирийския президент Башар Асад в спора с джидадистки и размирен групи. Генерал Армагедон тогава е пълководец на въздушно-космическото поделение и управлява унищожаването на огромна част от сирийския град Алепо.

Преди това Русия взе участие в спора основно с доставки, подпомагащи сирийската войска.Историкът Питър Уолдрон споделя, че присъединяване на Русия в спора в Сирия се показва в неограничени бомбардировки и набези против цивилни. Сергей Суровикин е отговарял за бомбардировките и е бил подготвен да употребява цялата нужна мощност.Твърди се, че Суровикин е бил безмилостен - не разграничавал бойците и цивилните.

По време на командването му Русия е взела участие в потреблението на нервнопаралитичното вещество зарин. Руската войска е била очевидец на товаренето на веществото в сирийски самолети. Те нападат град Хан Шейхун. В тази смъртоносна химическа офанзива умират повече от 80 души.

През 2017 година президентът Путин награди военачалник Суровикин с орден " Герой на Русия " - най-високото отличие на страната - за службата му в Сирия, до момента в който " Хюман Райтс Уоч " го включи в листата на лицата, които могат да бъдат държани виновни за нарушавания на правата на индивида.Войници, командвани от Суровикин, са били упреквани в принуждение против цивилни жители. Очевидци настояват, че те нахлували в домовете на цивилни и ги пребивали.През 2004 година боец от военната академия подава тъжба против Сергей Суровикин. Твърди, че е бил пребит от военачалник Армагедон, тъй като имал разнообразни политически възгледи. По-късно отдръпва жалбата си.Проправителственият съветски вестник " Комерсант " оповестява, че през същата година военачалник Суровикин е извикал един от полковниците си на разпит. Минути след срещата боецът се прострелва смъртоносно. Назначаването му за пълководец на " военната интервенция " в Украйна единствено укрепи репутацията му на жесток пълководец. Назначаването му бе приветствано от мнозина.

Чеченският водач Рамзан Кадиров и създателят на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин - основни съдружници на президента Путин - похвалиха военачалник Армагедон.Тогава Пригожин съобщи, че генералът е " най-компетентният пълководец " в съветската войска.Историкът Питър Уолдрон счита, че назначението е от " алегорично значение " за Путин. " Това е човек, който има известност на жесток човек. Може би Путин се пробва да изпрати сигнал на Украйна за това по какъв начин желае да се води войната оттук насетне? ", споделя той.В сряда стана ясно, че военачалник Армагедон е бил задържан и отведен в следствения арест в Лефортово. Твърди се, че той е знаел за опита за боен прелом на Пригожин и даже му е оказал помощ.Генерал Армагедон бе отхвърлен от поста си при започване на годината, само че към момента се употребява с доста висок престиж в армията. Според медии Пригожин не би се решил на сходен протест, в случай че не се употребява с поддръжката на авторитетни генерали.

Собственикът на ЧВК " Вагнер " пое на поход към Москва с частната си войска на 24 юни. Дори стигна на 200 км от съветската столица, когато ненадейно реши да се откаже и да върне бойците си назад.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР