General Motors обяви, че компанията е придобила специализираната в лазерни радарни технологии

...
General Motors обяви, че компанията е придобила
специализираната в лазерни радарни
технологии
Коментари Харесай

GM си купи производител на лазерни системи LIDAR

General Motors разгласи, че компанията е придобила специализираната в лазерни радарни технологии (LIDAR) компания Strobe. Като част от договорката, инженерният екип на Strobe ще се причисли към подразделението Cruise Automation на GM и ще работи по създаването на ново потомство системи и решения за автономно ръководство на колите на гиганта.

“LIDAR технологиите на Strobe ще подобрят значително цената и опциите на нашите коли, като по този метод ние ще имаме опция да приключим по-бързо мисията си да лансираме всеобщо автономни автомобили ”, разяснява Кайл Вот, основател и изпълнителен шеф на Cruise Automation.

В средата на юни, GM разгласи, че в завода на компанията Orion Assembly Plant в Мичиган, Съединени американски щати, са били създадени нови 130 представителя на специфичната версия с автономно управление на електрическия автомобил Chevrolet Bolt и по този метод общият брой на тестовите бройки е минал границата от 180 автомобила.

Новите тестови представители на Chevrolet Bolt са оборудвани с последното поколение система за самостоятелно ръководство на компанията, в която са включени лазерна позиционираща система LiDAR, както и набор сензори и камери, и необходимата апаратура за тяхното действие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР