Генерал-майор Андрей Суховецки, командващият руската 7-ма въздушно-десантна дивизия, е бил

...
Генерал-майор Андрей Суховецки, командващият руската 7-ма въздушно-десантна дивизия, е бил
Коментари Харесай

Руски генерал е бил убит в Украйна

Генерал-майор Андрей Суховецки, командващият съветската 7-ма въздушно-десантна дивизия, е бил погубен при сражения в Украйна по-рано тази седмица, написа вестникът на американската войска Stars and Stripes.

Смъртта му беше доказана от локална офицерска организация в Краснодарския край в Южна Русия. Обстоятелствата към гибелта му към този момент не са ясни съгласно американското издание.

Суховецки, който е на 47 години, откакто приключва военна академия стартира кариерно израстване, с цел да заеме поредност от управителни позиции. Участва във военната акция на Русия в Сирия.

Русия не е удостоверила гибелта на Суховецки. Въпреки това, един от сътрудниците му Сергей Чипильов разгласи в обществените мрежи гибелта на генерал-майора. Чипильов от Съюза на съветските парашутисти на Въздушно-десантните войски (ВДВ) удостовери гибелта на Суховецки в обществените мрежи по-рано през днешния ден, написа англоезичното електронно издание на испанския вестник Marca.

" С огромна болежка получихме трагичната вест за гибелта на нашия другар, генерал-майор Андрей Александрович Суховецки, в Украйна по време на специфична интервенция ", написа Чипильов. " Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на фамилията му. "
 Съдът в Хага проверява геноцид в Украйна
Съдът в Хага проверява геноцид в Украйна

Но за събития от 2013 година насам

Суховецки командва 7-ма десантно-щурмова дивизия в Новоросийск в продължение на три години. Той взе участие в бойните дейности в Чеченската война, в Абхазия и в интервенцията в Сирия. Награден е с два ордена за смелост, медал за военни заслуги и орден за смелост.

На 2 март, че 498 съветски бойци са починали и 1600 са ранени по време на нашествието в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР