Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните

...
Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните
Коментари Харесай

Мъж спаси крака си благодарение на профилактичен съдов преглед в Бургас

Генчо Иванов от Бургас избави крайници си с помощта на безплатните профилактични прегледи, които Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас организира през декември. Той бе един от пациентите, ориентиран за банкет в болница и след това опериран, оповестяват от болничното заведение. Днес се възвръща, благодари на всички лекари в Клиниката и приканва хората, които имат проблеми като неговите, да не се двоумят, а да посетят съдов хирург.

„ От доста години имам съдови проблеми, имам и претърпяна предходна интервенция. Изпитах същите признаци, както преди – болежка под коляното при вървене, студено ходило на десния крайник. Разбрах за прегледите и без съмнение се записах, тъй като профилактиката е значима ", показа 63-годишният мъж.

Преглежда го доктор Майя Стоянова, която открива мощно затруднено кръвоснабдяване на десния крайник. След постъпване в клиниката, под управлението на проф. д- Валентин Василев се правят спомагателни проучвания и се взема решение за интервенция. „ Имаше заплаха той да загуби крайници си. Трябваше да се работи навреме. Опериран е преди 15 година, тогава са му сложени съдови протези, които водят кръв от аортата към долните крака. Едната се беше запушила, по тази причина изградихме нов съдов път, с цел да възстановим кръвоснабдяването ", описа тя.

122 пациенти са посетили профилактичните прегледи през декември, като над 70% от тях са дами. 32-ма души са ориентирани за банкет в болница.

Заради огромния интерес Клиниката по съдова хирургия взе решение да продължи акцията и през януари. За обзор и съдово проучване с доплер могат да се запишат хора с висок риск от атеросклероза – пушачи, диабетици, хора с наднормено тегло, високо кръвно налягане, нараснал неприятен холестерол и триглицериди, с фамилна обремененост, чест банкет на алкохол и възраст над 45 години. Някои обезпокоителни признаци също могат да бъдат знак за атеросклероза: зашеметяване и звук в ушите, нарушено равновесие при покой или вървене, изтръпване на крайниците, мускулна уязвимост, болежка в седалищна, бедрена и/или подбедрена мускулатура при ходене, студени крака и мускулни крампи.

Задължително е записване на час на тел. 0879357681. Телефонът е деен от 9 до 16 ч. в работни дни. Часовете са лимитирани и се дават до привършване, като след запълването им линията ще бъде затворена.  Направление от персонален доктор не е належащо. Прегледите се организират в кабинет 209 във Втора база на Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ Бургас (до Инфекциозно отделение) от 12 до 16 ч. всеки работен ден.

Всеки пациент ще получи справедлива информация и оценка на периферната артериалната система и навременна диагностика при съществуване на болести. Прегледите ще се организират от екипа на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас: проф.д-р Валентин Василев, доктор Огнян Матков, доктор Ивайло Хаджиев, доктор Радослав Шишков, доктор Христо Хлебаров, доктор Майя Стоянова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР