Газпром“ спря за неопределено време доставките на природен газ по

...
Газпром“ спря за неопределено време доставките на природен газ по
Коментари Харесай

„Газпром“ спря за неопределено време газа по „Северен поток“ за Германия

„ Газпром “ спря за неопределен срок доставките на природен газ по газопровода „ Северен поток “ за Германия.

Тръбите на „ Северен поток 1 “ трябваше да проработят през днешния ден, след 3-дневно спиране за профилактика.

Руската компания обаче заяви, че при прегледа е бил открит теч на масло и херметик от единствената работеща турбина.

Специалисти от „ Сименс “ са удостоверили повредата, само че са прецизирали, че преди при сходно приключване на масло не се е стигало до прекъсване на газоподаването “.

Говорителят на Европейска комисия Ерик Мамер разяснява, че „ прекъсването на „ Северен поток “ е под подправен претекст, с цел да бъде притисната Европа.

„ Газпром “ удостовери репутацията си на обезсърчителен снабдител: вместо да си извършват договорите руснаците избират да горят газ за милиони долари “, сподели Мамер.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разгласи за ограничение на цената, заплащана за съветското синьо гориво:

„ Твърдо имам вяра, че в този момент е пристигнало времето време за таван на цените на съветския газ за Европа. Европейските газохранилища са запълнени на 80% с два месеца по-рано от предстоящото “, сподели тя пред публицисти на среща на немски консервативни депутати в град Мурнау.

От своя страна, финансовите министри от Г-7 се съгласиха да вкарат таван на цената за съветския нефт, в съгласие със старта на европейското ембарго през декември. Целта е Москва да бъде лишена от огромните облаги, които употребява за войната в Украйна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР