Газовете в корема са неприятен проблем, който повечето хора са

...
Газовете в корема са неприятен проблем, който повечето хора са
Коментари Харесай

Газове в корема: Как да се справим?

Газовете в корема са противен проблем, който множеството хора са преживявали най-малко един път в живота си. Те могат да бъдат породени от доста фактори, в това число хранене, стрес и здравословни проблеми. В тази публикация ще разгледаме някои от главните аргументи за газове в корема и по какъв начин можем да ги оправим.

Причини за газове в корема:

Хранене - Някои храни като бобови, грах, лук, картофи и цитрусови плодове, могат да причинят газове в корема. Тези храни съдържат въглехидрати, които не могат да бъдат разградени от тялото и се отделят като газ.

Здравословни проблеми - Някои здравословни проблеми като синдром на раздразненото черво, лактозна нетърпимост и храносмилателни нарушавания могат да причинят газове в корема.

Стрес - Стресът може да промени метода, по който тялото обработва храната и да аргументи газове в корема.

Ето няколко съвета, които може да оказват помощ:

Избягвайте храната, която води до газове - Някои храни като бобови, лук, грах, картофи, газирани питиета и бира могат да причинят газове в корема. Ако забележите, че някои храни ви причинят проблеми, пробвайте се да ги избягвате.

Пийте повече вода - Пиенето на задоволително количество вода може да помогне за улеснение на преноса на храната през стомаха и червата и да понижи вероятността от формиране на газове.

Упражнявайте се постоянно - Редовната физическа интензивност може да помогне за възстановяване на храносмилането и да предотврати образуването на газове.

Използвайте лечебни билки - Някои билки като мента, резене и копър могат да бъдат потребни при лечението на газове в корема. Можете да консумирате тези билки като чай или добавки.

Променете своите привички за хранене - Ядете по-бавно и по-малки порции и пробвайте се да не говорите по време на хранене, с цел да намалите поглъщането на въздух.

Избягвайте напрежението - Стресът може да аргументи газове в корема, тъй че пробвайте да се релаксирате посредством медитация, йога или други техники за релаксация.

Консултирайте се с доктор - Ако газовете в корема не престават да бъдат проблем за вас, консултирайте се с доктор, с цел да изключите други аргументи и да получите уместно лекуване.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР