Вътрешният министър Калин Стоянов е разговарял с родителите на ранения

...
Вътрешният министър Калин Стоянов е разговарял с родителите на ранения
Коментари Харесай

Калин Стоянов се закани на полицая, прострелял момче: Истината няма да бъде потулена, ще има съд

Вътрешният министър Калин Стоянов е разговарял с родителите на ранения от служител на реда студент в Плевен и го е уверил, че казусът няма да бъде потулен. Това сподели Калин Стоянов на конференция в София.

Онзи ден служител на реда простреля юноша в кола. РУ-Плевен заяви, че колата не спряла на стоп палка, по тази причина служителят на реда стрелял 2 пъти, с цел да я спре, само че улучил момчето.

" Това е некомпетентна реакция, ясно е написано в закона по кое време може да се стреля ", сподели Стоянов. И изясни, че служителят на реда, който е стрелял, към този момент е отхвърлен. По случая тече инспекция на Министерство на вътрешните работи, а следствието проверява стрелбата. Стоянов съобщи, че не изключва да има присъда за стрелялия служител на реда.

Версията на младежите които са били с ранения в колата е друга. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не разрешили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги предиздвикали да отбият, с цел да се схванат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят
им извикал от болежка. Раненият претърпя 4-часова тежка интервенция и сега е постоянен. Приятелите му настояват, че са разбрали, че служител на реда е стрелял по тях от проверяващия, който пристигнал в болничното заведение, откакто те подали сигнал на 112.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР