Газопроводът Ямал-Европа, по който обикновено се доставя руски газ за

...
Газопроводът Ямал-Европа, по който обикновено се доставя руски газ за
Коментари Харесай

Пети ден руският газ по Ямал-Европа тече в обратна посока

Газопроводът Ямал-Европа, по който нормално се доставя съветски газ за Западна Европа, в събота работи в реверсивен режим за пети следващ ден, като доставяше гориво от Германия за Полша. Това демонстрират данни на немския оператор Gascade, представени от Ройтерс.

Цените на газа в Европа се покачиха до рекордни стойности тази седмица, откакто Ямал промени посоката си на придвижване, само че в петък означиха спадове.

Русия съобщи, че , макар че съответствува с възходящото напрежение сред Москва и Запада във връзка с Украйна. Руският президент Владимир Путин сподели в четвъртък, че смяната се дължи на неналичието на поръчки от страна на купувачите.

, че Русия е била " изместена на назад във времето " от Полша при ръководството на газопровода.
 Газпром не доставя газ по Ямал - Европа към Германия втори следващ ден
Газпром не доставя газ по Ямал - Европа към Германия втори следващ ден

Това води до рекордни нива на газа в Европа

В събота потокът в измервателна точка на германско-полската граница се е насочвал на изток към Полша с почасово количество от над 1,1 милиона киловатчаса и се е очаквало да остане на тези равнища денем, сочат данните.

Руският газов колос " Газпром " не е резервирал директен потенциал за експорт на газ по газопровода Ямал-Европа за събота, написа още Ройтерс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР