Газираните напитки са често вкусни и много подходящи за разредител

...
Газираните напитки са често вкусни и много подходящи за разредител
Коментари Харесай

Сериозни доводи срещу пиенето на газирано

Газираните питиета са постоянно вкусни и доста подобаващи за разредител към редица алкохолни напитки. Също утоляват за миг жаждата, изключително през лятото, само че все пак несъразмерната им консумация оказва неприятно въздействие върху здравето на индивида.

Почти всяка седмица са налице нови изследвания, подкрепящи това изказване. Последното е обвързвано с терзанията, че газираното усилва риска от инсулт. Повишената приложимост на безалкохолни питиета дружно с нездравословното хранене усилва телесното тегло, поврежда бъбреците, както и усилва заплахата от развиването на злокачествено заболяване.

Изследванията демонстрират, че постоянното пиянство на газирано всеки ден усилва риска от инфаркт и инсулт с до 48 %. При хората, които отбягват такива питиета не се регистрират сходни числа.

Също безалкохолните питиета могат да се отразят зле и на артериалното налягане, повишавайки неговите стойности.

Всеизвестно е и по какъв начин газираните питиета са една от аргументите за затлъстяване измежду популацията. Педиатри споделят терзанията си, че огромна част от децата набират дневните се калории, възлизащи на 1000 до 2000, точно от пиенето на газирани безалкохолни питиета.

Също тези питиета са нездравословни за децата като цяло. Опасни са, тъй като повреждат стомаха, могат да причинят несвоевременен пубертет, изключително при девойките.

Други изследвания споделят, че постоянните потребители на газирано живеят по-кратко време. Според резултатите безалкохолните питиета, намиращи място в ежедневното меню, са отговорни за скъсяването на живота със приблизително 4.5 години.

 Емаил

Едно проучване в Бостън счита, че газираното поврежда и костите. То открило, че дамите фенове на газираното са с по-ниска костна компактност.

Естествено нездравословното им въздействие върху организма не стопира до тук. Подсладителите в безалкохолните питиета повлияват неприятно и зъбния гланц.

Учени от Израел открили, че две чаши газирано дневно могат да увредят пагубно черния дроб. Те считат, че се стига до положение, предвещаващо цирозата и рака.

Честата консумация на газирани напитки е рискова и за задстомашната жлеза (панкреаса). Той е органът, който секретира хормона инсулин, с чиято помощ се разграждат захарите в тялото. А тези питиета са с доста захар в тях, което може да докара до смяна и в хормоналния баланс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР