Газиантеп. Олимпийската шампионка Ивет Горанова се класира за финала в

...
Газиантеп. Олимпийската шампионка Ивет Горанова се класира за финала в
Коментари Харесай

Ивет Горанова на финал на Европейското в Турция

Газиантеп. Олимпийската шампионка Ивет Горанова се класира за финала в категория до 55 кг " кумите " на 57-о Европейско състезание по олимпийско карате за мъже и дами в Газиантеп (Турция).

Българката реализира четири победи по пътя си до разногласието за златото. Горанова завоюва на старта с 2:1 против Ейми Конъл (Шотландия), по-късно надви над Констанца Матош (Португалия) със 7:0 и Мария Столи (Гърция) с 1:0, а на полуфинала победи босненката Нейра Сипович с 3:2.

В събота за купата Ивет Горанова ще срещне украинката Анжелика Терлюга, с която игра на финала и на олимпийските игри в Токио 2020. Тогава Горанова завоюва с 5:1 и завоюва златния орден.

При мъжете Васил Ривов реализира две победи. Той надви в първия кръг над Рори Каванах (Ирландия) с 1:0, след това завоюва с 1:0 против Давид Петков (Република Северна Македония), а в третия си мач загуби с 0:10 от Нхат Пак (Украйна).

При 60-килограмовите Тодор Нестев загуби на старта с 1:3 от Оргес Арифи (Албания).

В категория до 50 кг Кристина Свиленова победи с 2:0 Мария Депта от Полша, само че във втория кръг загуби а 1:4 от Лаура Хофман (Люксембург).

Отборно кумите мъже България отстъпи пред Австрия с 2:3 в първия си дуел.

На " ката " Георги Матуски приключи на трето място в трета група с 21.08 точки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР