Газът в България поскъпва с около 19% от четвъртъкПо всяка

...
Газът в България поскъпва с около 19% от четвъртъкПо всяка
Коментари Харесай

Вечерни новини: Газът в България поскъпва с около 19%; Радев смъмри депутатите

Газът в България нараства с към 19% от четвъртък
По всяка възможност цената на природния газ в България ще се увеличи с към 19% от 1 декември. Това бе предлагането на публичния газов снабдител „ Булгаргаз “ при започване на месеца и бе препотвърдена по време на днешното намерено съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.
Президентът смъмри депутатите за Изборния кодекс
Президентът Румен Радев порица депутатите, че се занимават с промени в Изборния кодекс вместо да работят за съставянето на постоянно държавно управление и по над десетте законопроекта, които би трябвало да отключат второто заплащане за България по Плана за възобновяване.
Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич
Мажоритарният притежател на веригата магазини за детски играчки „ Хиполенд “ – Мариан Колев – ще влага най-малко 15 млн. евро в нов търговски парк в град Добрич. Първата копка към този момент е направена, като комплексът се чака да отвори порти през септември или октомври 2023 година
Грешка за 44 милиона: Колко коства краткотрайната поддръжка на част от „ Струма “?
Колко коства поддръжката на 56 километра от автомагистрала „ Струма “? Трудно е да се каже. Вероятно някъде сред 167 хиляди лева и 44.07 млн. лева Но в действителност не се наемаме да твърдим сигурно, макар че Economic.bg получи информация/и по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), което лиши към месец. Предоставените от Агенция „ Пътна инфраструктура “ публични данни, тествани от няколко дирекции, по техните думи, в последна сметка се оказаха сбъркани с близо 44 млн. лева
Здравното министерство приключи поръчката за въздушни коли за спешна помощ
Министерство на здравеопазването приключва поръчката за закупуване на медицински хеликоптери, с каквито страната трябваше да се снабди до края на идната година. Причината – офертата на единствения участник (италианската компания Leonardo S.p.A.) надвишава оптималния финансов запас, очакван от отрасловото ведомство.
Конституционен съд анулира решението на предходния парламент за парите на строителите
Депутатите в 47-ото Народно заседание са нарушили Конституцията, когато през април разрешиха на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да заплати на пътните компании 655 млн. лева за осъществени действия по поддръжката на пътната мрежа. Това излиза наяве от решение на Конституционният съд, който се произнесе по проблема.
Забавянето на основния обход на Бургас ще зависи от зимните условия
Строителството на Северния обход на град Бургас би трябвало да завърши до края на годината, само че единствено в случай че метеорологичните условия го разрешат. Това разяснява районният министър Иван Шишков, който инспектира обекта.
Размириците в Китай събориха цената на петрола
Фючърсите на нефта паднаха с близо 3% в понеделник, като американският лек недопечен нефт (WTI) доближи 11-месечно дъно. Цените сега се движат от митингите, обхванали Китай, против строгите ограничавания поради COVID-19. Ситуацията подхранва опасенията, че търсенето при най-големия вносител ще падне, написа Reuters.
Ще оцелее ли криптото? Провалът на FTX надали ще е последният
Епичният колапс на криптоимперията на до неотдавна възхвалявания Сам Банкман-Фрийд, оценена в един миг на 32 милиарда $, наподобява ще се трансформира в един от огромните финансови провали на всички времена. Със сюжет, цялостен със звезди, политици, секс и опиати, пред продуцентите на игрални и документални филми се открива ярко бъдеще, написа MarketWatch в собствен разбор.
„ Колкото един апартамент “: Къде Tesla продава най-евтино и къде най-скъпо
Най-достъпният SUV на Tesla – Model Y – прави световен възторг. Освен че е напът да се класира измежду петте най-продавани модела в света през тази година, той е и единственият електрически автомобил в класацията. За първите девет месеца на 2022 година от него са продадени над 500 хиляди броя, само че цената им варира доста според от местоположението.

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинприроден газ повишаване КЕВР Румен Радев съвещания автомагистрала Струма зимно поддържане на пътищата медицински хеликоптери пари за пътища доставки на нефт вложения в криптовалути тесла Хиполенд ритейл парк ПоследниНай-четениНакратко 36 Вечерни вести: Газът в България нараства с към 19%; Радев смъмри депутатите Компании 908 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Инфраструктура 264 Забавянето на основния обход на Бургас ще зависи от зимните условия Инфраструктура 464 Конституционен съд анулира решението на предходния парламент за парите на строителите Политика 6030 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Накратко 5984 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Бюджет и финанси 4439 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната стопанска система Бюджет и финанси 3830 Няколко стопански системи, които процъфтяват поради войната в Украйна Всички новиниОще от НакраткоВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР