Гаубици, танковете, участвали във Втората световна война, специален авиационен прожектор

...
Гаубици, танковете, участвали във Втората световна война, специален авиационен прожектор
Коментари Харесай

Гергьовден с танкове, войник с пушка и менче и полева боб чорба

Гаубици, танковете, взели участие във Втората международна война, специфичен авиационен прожектор и трабантът на някогашния външен министър Соломон Паси с регистрационен номер с надпис НАТО 2004 - това е единствено част от изложбата, която сподели Националният военноисторически музей (НВИМ) по случай Деня на храбростта и Празник на Българската войска - 6 май. Програмата е специфична, съпровожда я музиката на представителния духов оркестър на Сухопътни войски, а гостите могат да прегледат непрекъснатата хронологична и външна експозиция.
 Гергьовден е
Гергьовден е

6 май е и Денят на храбростта и празника на Българската войска

Представя се и изложбата " Орденът, трансформирал се в мерило на българската смелост ", отдадена на първото основано отличие в следосвобожденската история на България - ордена " За смелост ", чийто празник става и празник на Армията. Освен всички степени на оценката, в това число най-високите, в изложбата са показани оръжия и движимости от воинския обичай, в които е вграден орденът. Сред тях са шпагата на цар Борис III, пиката на Самарското знаме, табакери, флагове с изображение на оценката и други Може да се видят още фотографии на кавалери на медал " За смелост " и парадите през годините.
 Петков: Правителството прави всичко допустимо за българската войска
Петков: Правителството прави всичко допустимо за българската войска

Българската войска е институцията, която се употребява с най-голям публичен престиж, почитание и доверие в обществото

Музеят бе цялостен с родители, завели децата си да прегледат оръжията, употребявани във войните през годините. Още на входа гостите са посрещнати от разнообразни модели танкове и самолети, а до тях и към този момент позастарелия трабант на Соломон Паси, който написа е дарен от самия него на музея.

А към старите техника и машини на нови таблети и прожектори се излъчваха фрагменти от отминали войни, сякаш непознати до скоро за актуалното потомство на 21 век. На тях се виждаха както исторически обстоятелства - подписването на участието ни в НАТО, отрязъци от остарели вестници в тези заглавия, както и се излъчваха подбрани исторически моменти, свързани с демокрацията - изборът на Жельо Желев за първия либерален президент, подписани от Георги Първанов военни укази, а на бели платна се излъчваха фрагменти от отминали войни, в които от окопите бойци изстрелват патрони, както и бойни ракети.
 Радев: Решението на Народно събрание е рискова стъпка към замесване във война
Радев: Решението на Народно събрание е рискова стъпка към замесване във война

Призова да не се позволява пристрастеностите на войната да се придвижват в България

В дребни витрини имаше показани и по-модерните униформи на бойците от батальоните в Ирак, а до тях и остарелият костюм на Константин Попов. За наслада на децата измежду експонатите се разхождаше и достоверно облечен боец, с пушка през рамо, който с изключение на раницата и каската, на колана си бе препасал и термос и менче с вода.

По средата на поляната се раздаваше и емблематичната фасул супа , приготвена от боен готвач в полеви условия - само че с обичайна фалшификация джоджен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР