Гърция все още се бори да овладее горския пожар западно

...
Гърция все още се бори да овладее горския пожар западно
Коментари Харесай

Горски пожари в Гърция горят вече пети ден

Гърция към момента се бори да овладее горския пожар западно от Атина, който гори към този момент пети ден , написа " Ройтерс ".

Пожарникарите имат поддръжка от въздушни водни бомбардировачи. Подкрепления са пристигнали от Кипър, Франция, Израел и Италия.

" Продължаваме да се борим с пламъците западно от Атина. Притеснени сме от опцията за огромно наново запалване ", сподели представител на противопожарната работа, поискал да остане неизвестен.

Днес държавното управление разгласи ограничения за помощ за засегнатите семейства, в това число финансова помощ и дотации за наемане на жилища.
 Гърция овладя горските пожари
Гърция овладя горските пожари

Сухопътните и въздушните противопожарни сили ще продължат превантивното наблюдаване в горите

Над 100 къщи и предприятия са съществено развалени от двата пожара край Атина. Единия от тях към този момент е сподавен. Изгасени са и два други в горите на остров Родос и в региона Лакония в Южна Гърция.

Рискът от горски пожари през идващите дни остава висок. Според министъра по въпросите на климатичната рецесия Василис Кикилиас има и прогноза за нова гореща вълна от средата на идната седмица . Той приканва хората да останат нащрек.

Поради предстоящите в събота и неделя температури от 45 градуса по Целзий, Министерството на културата разгласи, че всички археологически обекти, в това число паметника на Акропола, ще бъдат затворени сред 12 на обяд и 5.30 следобяд до 23 юли.
 Трети ден Гърция се бори с горски пожари
Трети ден Гърция се бори с горски пожари

Страната се приготвя и за нова гореща вълна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР