Гърция въведе днес допълнителни ограничителни мерки, включително полицейски час, във

...
Гърция въведе днес допълнителни ограничителни мерки, включително полицейски час, във
Коментари Харесай

Гърция въведе още ограничителни мерки срещу COVID-19

Гърция вкара през днешния ден спомагателни ограничаващи ограничения, в това число полицейски час, във втория по величина град в страната - Солун, по отношение на увеличаващите се случаи на ковид, заяви ДПА.
1.1 милиона поданици на Солун ще би трябвало да носят маски на всички обществени места на закрито и навън и да стоят в домовете се от 00 вечерта до 5 часа сутринта.
Всички събирания на обществени места и в частни обекти са неразрешени, а съдилища, детски площадки, археологически обекти, музеи и театри ще бъдат затворени.
На ресторанитите е разрешено да подготвят единствено храна за у дома. Мерките са част от едномесечния проект за деяние, контрактуван от кабинета на премиера Мицотакис на видеоконференция.
Както и по време на първата вълна, когато действахме в точния момент, ние би трябвало да предприемем по-твърди ограничения и по-рано в сравнение с други европейски страни, с цел да предотвратим най-лошото и да облекчим здравната система, съобщи Мицотакис пред министрите.
Според проекта регионите, които са означени като "червени " поради огромния брой заразявания, ще бъдат сложени под карантина, а в тези, където епидемиологичната обстановка е по-лека, ще бъдат наложени по-леки ограничения.
Атика и столицата Атина остават под "оранжев режим ", който включва засилено наблюдаване.
Гърция бе сполучлива в битката против пандемията напролет с твърдите си рестрикции на придвижването и събиранията.
Европейският център за надзор на болесттите заяви през вчерашния ден, че Гърция е отбелязала равнище от 90,4 заразявания на 100 000 поданици пред последните 14 дни. Това е четвъртото най-ниско равнище измежду членките на Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР