Гърция удължи срока на валидност на сертификатите за ваксиниране.При необходимост

...
Гърция удължи срока на валидност на сертификатите за ваксиниране.При необходимост
Коментари Харесай

Covid сертификатите за ваксиниране в Гърция важат вече 9 месеца

Гърция удължи периода на годност на документите за имунизиране.При нужда да се тествате в Гърция се предлага процедурата да се прави в аптеките,където цената е по-ниска от лабораториите.

Гърция промени и синхронизира с европейските рекомендации документите за имунизиране.Срокът им се удължи от 7 на 9 месеца след втората доза.С бустерна доза няма ограничавания на годност.Ваксинираните могат да употребяват документа си както за влизане в страната,така и да посещават затворени публични места.Вече 6 месеца е продължителността на документите за прекаран Covid-19.

От през днешния ден здравното министерство позволи проучванията за бърз тест, както и за ПСР тест да се правят в аптеките, което понижава фрапантно цената на тези проучвания. Цената на антигенния тест падна на 5 евро, като фармацевтите издават и документ за резултата.

Тези промени улесняват освен гърците, само че и чужденците, които посещават страната, като се понижават разноските за тестванията, а могат и да се правят в почивните дни в аптеките.

Непроменени остават изискванията за влизане в страната, за което е належащо документ или негативен резултат от тест. Властите си резервират правото изборно да тестват влизащите в страната пасажери, осведомят от министерството на опазването на здравето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР