Гърция стана поредната държава, която въвежда нови мерки за влизане

...
Гърция стана поредната държава, която въвежда нови мерки за влизане
Коментари Харесай

Влизането в Гърция – вече само с PCR тест

Гърция стана следващата страна, която вкарва нови ограничения за влизане на територията й. От 19 декември, неделя, границите й ще могат да бъдат прекосени единствено с отрицателен PCR тест, без значение дали имате зелен документ за приключен имунизационен курс или сте преболедували ковид в последните месеци. Въвежда се и още смяна - проучването би трябвало да е направено до 48 часа, а не до 72 часа преди влизането в страната, както беше до момента. Приема се и бърз тест, осъществен през последните 24 часа. Новите условия влизат в действие от 6 сутринта в неделя и засягат всички пасажери над 5-годишна възраст.

„ Вариантът Омикрон накара страната ни да предприеме нови ограничения за задгранични гости “, сподели представителят на държавното управление Янис Ойконому, представен от „ Ройтерс “. По думите му рестриктивните мерки ще важат за интервала към Коледа и Нова година. Мерките имат за цел да забавят разпространяването на пандемията, с цел да дадат повече време на гърците да получат бустерни дози, разясни още Ойконому.

Гърция продължава да регистрира висок растеж на новите случаи на ковид всеки ден, както и огромен брой нови хоспитализации и смъртни случаи. Започна и имунизирането на деца над 5-годишна възраст. Педиатрите акцентират, че няма странични резултати за децата, осведоми БНР. Над 30 000 деца са записани за имунизация, а заради огромния интерес към бустерната доза, в Атина откриха два мегацентъра за имунизация, които обслужват по 1800 души дневно.

От няколко дни към този момент е наложително имунизиране на хората над 60 години – техните зелени документи ще се анулират, в случай че не си слагат бустерни дози. Така към този момент няма да имат достъп до публични места, защото те изискват съществуването на зелен документ. Онези, които към момента работят, не могат и да се явят на работното си място, без да вършат антигенен тест най-малко два пъти на седмица. За всеки месец, в който мярката не е спазена, хората над 60 ще се глобяват със 100 евро. Затова и новото условие за влизане в страната не е изненада – гръцкото държавно управление стяга ограниченията във всеки аспект.

Европейската комисия съобщи в сряда, че страните би трябвало да уведомяват авансово Европейски Съюз за измененията в разпоредбите за пътешестване. Говорителят Кристиан Уиганд, представен от „ Блумбърг “  каза, че „ с цел да поддържат съгласуван метод “, страните от Европейски Съюз са длъжни „ да осведомят комисията и другите държави-членки 48 часа авансово, когато решат да наложат спомагателни ограничавания “.

Повод за изявлението стана методът на Италия, която вкара същите ограничения за влизане на територията й като тези в Гърция, само че без да даде нужното предупреждение на Европейския съюз. От през вчерашния ден там също се влиза единствено с PCR, без значение от съществуването на ваксина.

Вижте повече в идната публикация:

 
Италия вкарва негативен PCR тест за влизане в страната

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР