Гърция ще започне ваксинация на тийнейджърите веднага щом получи зелена

...
Гърция ще започне ваксинация на тийнейджърите веднага щом получи зелена
Коментари Харесай

Гърция ще ваксинация на тийнейджъри веднага щом експертите дадат зелена светлина

Гърция ще стартира имунизация на младежите незабавно щом получи зелена светлина от специалистите, съобщи държавен представител, откакто по-рано тази седмица Атина предложи на младежите сред 18 и 25 години парична сума, с цел да ги подтиква да се ваксинират, съобщи Ройтерс.

Около 44 % от гърците над 18 години са имунизирани към този момент и страната облекчава ограничаващите ограничения на фона на спад на новите случаи на заразяване. Но поради опасения от разпространяването на доста по-заразния Делта вид на вируса, държавното управление вкара тласъци за усилване на имунизацията при започване на ваканционния сезон.

Член на имунизационния комитет на страната съобщи, че те обмислят да посъветват държавното управление да насочи имунизацията към възрастовата група сред 15 и 17 години.

Гърция разчита на туризма за една пета от стопанската система си и е удостоверила общо 422 456 случая и 12 706 смъртни случая от началото на пандемията. Страната би желала да одобри повече туристи тази година, с цел да избегне пропускането на още един туристически сезон поради пандемията.

Туристите с отрицателен тест за КОВИД-19 или имунизационен документ могат да пътуват в страната без нужда от карантина.

Представители на промишлеността обявиха, че равнището на претовареност на хотелите в страната е сред 35 и 45 %, само че резервациите са спрели и развиването на ваканционния сезон ще зависи значително от това дали Англия ще разреши на жителите си да пътуват до Гърция без да бъдат поставяни в изолираност, когато се приберат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР