Гърция ще предложи на домакинствата субсидии, за да им помогне

...
Гърция ще предложи на домакинствата субсидии, за да им помогне
Коментари Харесай

Гърция финансира до 50% всеки нов климатик и хладилник

Гърция ще предложи на семействата дотации, с цел да им помогне да заменят старите си хладилници и климатици и да понижат възходящите сметки за електрическа енергия, заяви държавното управление, съобщи БГНЕС. 

Подобно на доста други страни от Европейски Съюз, Гърция е обхваната от възходящи разноски за сила - наклонност, която се ускори след нахлуването на Русия в Украйна и спирането на газовите потоци към няколко страни в Европа.

От предходната година насам страната предприе няколко ограничения на обща стойност към 7 милиарда евро, в това число дотации, с цел да помогне на семействата да заплащат сметките си за електричество и горивото за коли.

Гръцките семейства ще могат да купят до три нови, енергийно ефикасни уреда - климатици, хладилници или фризери - и да получат дотация в размер сред 30 и 50 % от цената на всеки апарат, съобщи министърът на околната среда и енергетиката Костас Скрекас.

" В рамките на програмата, която разгласяваме през днешния ден, даваме опция на стотици хиляди семейства да понижат доста - до 40 % - потреблението си на сила ", сподели той.

Гърция ще може да спести електрическа енергия, равна на годишната консумация на град с население от 100 000 души, и да спести 40 млн. евро от вноса на газ и нефт годишно, сподели той.

Очаква се самодейността да коства 150 млн. евро и ще бъде финансирана от фондовете на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР