Гърция ще подкрепи кандидатурата на Украйна за присъединяване към Европейския

...
Гърция ще подкрепи кандидатурата на Украйна за присъединяване към Европейския
Коментари Харесай

Гърция ще подкрепи кандидатурата на Украйна за присъединяване към ЕС

Гърция ще поддържа кандидатурата на Украйна за присъединение към Европейския съюз, съобщи гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис преди срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел през днешния ден, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Гърция поддържа предлагането на Европейската комисия по отношение на разширението, като слага специфичен акцент върху нуждата от започване на договаряния за присъединение с Украйна “, съобщи Мицотакис и добави, че се надява на срещата да съумеят да преодолеят всякаква опозиция, тъй че Европейският съвет единомислещо да изпрати ясно обръщение, че бъдещето на Украйна е като част от европейското семейство.

Коментарите на гръцкия министър председател идват, откакто неговият маджарски сътрудник Виктор Орбан заплаши, че ще блокира договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, заставайки твърдо против мнението на други водачи на Европейски Съюз, показва гръцкият в. „ Катимерини “.

Пред кореспонденти Мицотакис съобщи, че Европейски Съюз също по този начин би трябвало да отдели повече средства за ръководство на казуса с миграцията, отбрана на външните граници на съюза и за справяне с последствията от изменението на климата.

Той съобщи, че на срещата ще бъдат разисквани и развитията в Близкия изток, като добави: „ Много значимо е Европейски Съюз да успее да формулира единна позиция по въпроса, който визира непосредственото ни съседство, стабилността на Източното Средиземноморие “.

На двудневната среща на върха на Европейски Съюз водачите на страните членки би трябвало да вземат решение за присъединението на Украйна и одобряването на 50 милиарда евро европейска помощ под формата на безплатни средства и заеми за Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР