Гърция се превръща във врата за втечнен природен газ (LNG)

...
Гърция се превръща във врата за втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Гърция става врата за втечнен газ към света

Гърция се трансформира във врата за полутечен природен газ (LNG) към останалия свят. Това съобщи Евангелос Митилинеос, ръководител и основен изпълнителен шеф на записаната в Атина Mytilineos Group, оповестява в. " Катимерини ".

" Гърция има неповторимо разположение, защото разполага с елементарен достъп на север. Италия към този момент е доста огромен пазар, с пряк водопровод от Африка от няколко години. Западна Европа има своя лична инфраструктура. В Гърция нещата стоят по друг метод по отношение на други места, където е нужна инфраструктура, като Северна Македония, Румъния и даже по-нататък - в Югоизточна Европа. Ето за какво Гърция става толкоз известна и е нужен толкоз огромен размер LNG, с цел да покрие цялото търсене ", изясни той в изявление за CNBC.
 Гърция замества съветския газ с полутечен
Гърция замества съветския газ с полутечен

Атина търси други възможности

Митилинеос повтори рецензиите си по отношение на метода, по който Европейският съюз се оправя с енергийните разноски за индустрията и опасността от деиндустриализация на Европа - изключително след използването на закона на Байдън за ограничение на инфлацията (IRA).

В качеството си на президент на Eurometaux той даде обещание, че ще продължи да се бори за отбрана на енергоемката европейска промишленост.

" Мисля, че Съединените щати постъпиха вярно в този миг, а европейците изостават ", уточни Митилинеос.
 OAE ще доставя на Гърция полутечен газ
OAE ще доставя на Гърция полутечен газ

Нови планове за инвестиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР