Гърция отваря врати за туристи - официалният старт на летния

...
Гърция отваря врати за туристи - официалният старт на летния
Коментари Харесай

Какви са изискванията за туризъм в Гърция след въвеждането на по-леки мерки

Гърция отваря порти за туристи - формалният старт на летния сезон е на следващия ден, само че първите искащи да се насладят на гръцките плажове към този момент дойдоха в страната.

Първите фенове на гръцкото море към този момент са на плажа. Днес в страната се открива туристическият сезон и се поставя завършек на огромна част от рестриктивните мерки. В Гърция могат умерено да влизат, без да подлежат на карантина: имунизираните, които имат документ, преболедувалите, които имат документ, доказващ съществуването на антитела, както и тези, които са с негативен тест, изработен в границите на 72 часа преди пътуването.

Тестове са нужни и за децата над 5 години. Тези условия важат и за пътешестване по вода и въздух до островите, като се изключи Лефкада, Саламина и Евия.

Гръцкият министър на туризма разгласи, че страната " подвига котва ". Гърция разчита на туризма за огромна част от Брутният вътрешен продукт и Атина направи огромна рекламна акция, с която да притегли хора от целия свят. Харис Теохарис акцентира, че страната му е безвредна и се взимат всички нужни ограничения за опазването на здравето на локални и туристи.

" Нашето обръщение не е, че пандемията е завършила. Но поставяме големи старания, с цел да намерим метод да се върнем към нормалността. Готови сме за реакция при всевъзможен сюжет - при потребност ще съблюдаваме прецизни ограничения ", съобщи Харис Теохарис, министър на туризма на Гърция.

Магазините към този момент ще работят със общоприетоо работно време, отвориха порти и заведенията, само че таверните ще останат без жива музика до края на месеца. Музеите също заработиха, само че както там, по този начин и на всички места на закрито, е наложително носенето на маска. Вечерният час остава в действие, само че към този момент е от 00:30 ч. до 5:00 ч. сутринта. Очаква се до месец да бъдат имунизирани всички чиновници в туристическия бранш.

Автор: Йорданка Бакалска, Джанан Дурал
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР