Гърция отменя част от ограниченията срещу пандемията, но след Великден.

...
Гърция отменя част от ограниченията срещу пандемията, но след Великден.
Коментари Харесай

Гърция отменя след Великден зеления сертификат за закрити обществени места

Гърция анулира част от рестриктивните мерки против пандемията, само че след Великден. Условията за влизане в страната към този момент не се трансформират.

Следващия месец гръцкото здравно министерство ще разиска вероятно унищожаване на документите при влизане в Гърция, съобщи на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Танос Плеврис. По време на Великденските празници в действие остават настоящите сега ограничавания, заради риск от разпространяване на вируса.

От 1 май се отстранява условието за документ за имунизиране или негативен тест при посещаване на закрити публични места - заведения, спортни зали и магазини. Учениците няма да се тестват.

Носенето на маски в магазините и публичния превоз остава наложително до края на месец май.

Днес за първи път от няколко месеца здравното министерство регистрира понижение с над 20% на новозаразените с вируса в регионите близки до границата с България - Комотини, Ксанти и Александруполис. Има предизвестие да се внимава при посещаване на остров Корфу, където заразяемостта се е нараснала с 50%.

От през днешния ден стартира записването за имунизиране с 4-та доза от имунизацията, която е целесъобразна за хора над 60-годишна възраст.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР